Eriksen: Godkendt EM-turnering

Med sejr i bronzekampen fik Danmark en rigtig god afsked med EM i Slovenien. Og landstræner Heine Eriksen roser sine spillere.

- Pigerne har vist høj moral. Vi har i den grad været udfordret af både ekstrem varme og sygdom i truppen, men spillerne er rykket sammen i elevatoren, siger Eriksen og fortsætter:

- Vi har tabt en kamp med et enkelt mål til de forsvarende verdensmestre og vundet resten. Det er svært at være utilfreds med. Og ja, vi ærgrer os selvfølgelig over, at vi tabte til Rusland, men den her årgang har en meget tæt top, hvort selv små udfald afgør kampe.

Meldingerne fra IHF går på, at 3. pladsen sender Danmark direkte til U20 VM næste år, og dermed slipper Danmark for at spille kvalifikationskampe - og så kan tiden bruges på noget andet.

- Der er flere steder, hvor vi skal have lagt på, men det handler især om at få styrket de individuelle forsvarskompetencer. For at kunne gøre det, skal vi ud og møde nogle udenlandske spillere, der ikke spiller som danske, svenske og norske spillere gør. Vi skal testes mod spillere med meget hurtige retningsskift, og det kommer vil blandt andet til i en turnering i Rusland, hvor vi ud over værterne møder Frankrig og Korea, siger Heine Eriksen.

Han glæder sig desuden over, at Danmark er kommet gennem turneringen uden skader - og at de spillere, der var småskadede ved turneringsstart, rent faktisk er i bedre stand nu, hvor turneringen er slut.

- Det vidner om en utroligt dygtig sundhedsstab, der har leveret et kæmpe stykke arbejde, lyder det fra landstræneren, der sammen med resten af den danske trup rejser hjem fra Slovenien mandag.