Eriksen må skifte ud forud for landskampe

U19-landsholdspigerne møder lørdag og søndag Holland i to landskampe, der spilles i henholdsvis Hobro (16.30) og Farsø (11.30), og landstræner Heine Eriksen giver to spillere debut.

De kommer begge fra FCM, for der er tale om Louise Ellebæk og Nanna Hinnerfeldt. Desuden er Camilla Bruus fra SK Aarhus indkaldt. Til gengæld er Stine Eiberg Jørgensen fra Ajax ude med et springerknæ, og det samme er Skanderborgs Caroline Svarre, der brækkede hånden hele to steder under den seneste weekends samling.

- Det kan let blive et par lidt anderledes landskampe, fordi vi stort set ikke har været samlet siden november sidste år. Derfor vil der med garanti mangle en masse timing. Derfor er resultatet af de to kampe heller ikke så vigtigt, siger Eriksen.

At det er Holland, der kommer på besøg, er der især en god grund til.

- Vi mødte Holland i to kampe sidste år, hvor vi vandt ret klart. Det gode ved hollænderne er, at man aldrig ved, hvad de kommer med. De spiller atypisk og meget hurtigt, satser meget på hurtig midte og skifter mellem flere forskellige forsvarsformationer i løbet af den samme kamp. Det udfordrer os, hvilket netop er det, vi har brug for, siger Heine Eriksen.

Holland var ikke kvalificeret til sidste års VM, men de orangetrøjede er med ved EM til sommer. Her er Danmark også med - også i favoritfeltet.

- Vi får fra nu af god tid til at spille holdet sammen igen. Vi har turneringen i både Sverige og Ungarn, så vi skal nok blive spillet sammen inden sommerens slutrunde, lover landstræneren.