Eriksen: Sydkorea vil i den grad udfordre os

I aften, onsdag, kl. 20.45 spiller Danmark kvartfinale ved pigernes U20 VM, hvor Sydkorea venter. Og det bliver en stor udfordring, mener landstræner Heine Eriksen.

- Vi skal møde et stærkt koreansk hold, der er vanvittigt svært at spille mod. Der skal nok være en og anden, der ser kampen og tænker, at vi nogle gange er helt væk, men sådan er det at spille mod et koreansk hold, der har de vildeste temposkift og enorm fart i afleveringerne. Man skal prøve det selv for at forstå, hvad det er, der reelt sker, og det er helt sikkert, at vi vil komme til at se dumme ud indimellem, siger Eriksen.

I slog Sydkorea ganske klar i Rusland i slutningen af 2017?

- Rigtigt, men det var et helt, helt andet hold, vi mødte. Deres bærende spillere var ikke med, og her snakker vi spillere, der til dagligt spiller på samme klubhold og derfor er rigtig godt sammenspillet, siger landstræneren, der tirsdag aften så sit hold snige en sejr hjem over et tysk mandskab, der ellers kun var blevet nummer fire i sin indledende pulje.

- Tyskland var i den klart stærkeste indledende pulje, så det at de blev firer, siger ikke så meget om deres styrke. Så vi vidste godt, at det ville blive en hård kamp, siger Eriksen og fortsætter:

- En 1/8-finale er et spøjst sted i en turnering. Enten er du på vej mod en hurtig exit eller på vej mod de rigtig sjove kampe. Så der står meget på spil.

I får Nikoline Lundgreen skadet tidligt. Hvad betyder det - altså ud over at I måtte undvære hende?

- Jeg kunne godt mærke lidt uro lige efter, at hun blev skadet. Men spillerne var 100 procent fokuserede, da de gik på banen i 2. halvleg og her viste stor moral ved at vende 19-22 til 25-22 og en sejr, lyder analysen fra Eriksen.

Hvad er status på Nikoline?

- Vi ved det ikke endnu. Hun er i gode hænder, men det er sikkert, at hun ikke kommer til at spille mere i denne turnering.

Henter I en erstatning?

- Det kigger vi på efter dagens kamp.

Det er under et døgn siden, I mødte Tyskland, når I møder Sydkorea. Hvordan har I brugt tiden?

- Pigerne sov vel først kl. 1 eller 1.30, så de har sovet længe i dag. De har fået en masse at spise, så depoterne er fyldt op, og så har vi set liddt video fra Tysklandskampen og ellers forberedt os på kampen i aften.