Eriksen tager kun 15 mand med til VM

Når U20-landsholdspigerne på søndag rejser til Ungarn for at spille VM, vil det være ete ledigt sæde i flyet. Ida-Marie Dahl bliver på grund af en skulderskade ikke spilleklar, og foreløbig har cheftræner Heine Eriksen valgt ikke at tage en erstatning med.

- Vi er i tænkeboks i forhold til, hvad vi gør med den ledige plads. Ida-Maries skulder har det sådan, at der er alt for stor risiko ved at lade hende spille en slutrunde, siger Eriksen og kalder det et kæmpe tab, at Danmark må undvære den stærke stregspiller.

- Vi har afgivet Kristina Jørgensen til A-landsholdet og har Nicoline Olsen (knæskadet, red.) og Ida-Marie Dahl ude med skader. Jeg vil godt kalde de tre spillere for esser, og vi tager nu til et VM, hvor det er kollektivet, der skal bære. Det gjorde det ganske fint i SOC-turneringen i øvrigt, lyder det fra U20-landstræneren.

Heine Eriksen kalder det landshold, han tager med til Ungarn, for det mest urutinerede hold, han har haft med til de fire U20-slutrunden, han har deltaget i.

- Det understreges vel meget godt af, at Emilie Ytting (Silkeborg-Voel KFUM, red.) fik landsholdsdebut sidste weekend. Med hensyn til, at vi har sendt Kristina Jørgensen op på A-landsholdet, så har vi gjort det sammme ved de tidligere slutrunder, jeg har været med i. Det betyder bare, at der er andre spillere, der skal træde i karakter, fastslår Eriksen.

Danmarks VM-program:

2/7 kl. 10.00 Danmark – Angola
4/7 kl. 18.00 Japan – Danmark 
5/7 kl. 16.00 Danmark – Paraguay
7/7 kl. 15.30 Rumænien – Danmark
8/7 kl. 20.00 Danmark – Holland