Eriksen: Tid til en faglig og saglig diskussion om landsdækkende liga

Det er også tid til at snakke licens i den bedste U19-række, mener Heine Eriksen

Igen i denne sæson er der under 10, 9 helt nøjagtigt, tilmeldte hold til den jyske U19 liga for piger. Og spørger man Heine Eriksen, landstræner for pigernes U20-landshold, så kunne det lave antal være udgangspunkt til at sætte flere diskussioner i gang.

- At vi er endt på 9 hold skyldes nok, at der er flere U19-spillere, der spiller senior. Det har nok kostet et hold eller to, men det er altså ikke mange hold i Jylland, der er meldt til i den bedste række, siger Heine Eriksen og fortsætter:

- Det lave tal antyder, at nogle miljøer er ved at løbe fra resten. Derfor er det uhyre vigtigt, at man sikrer sig, at der er høj kvalitet i det, der foregår i disse klubber. Vi kunne godt bruge en faglig diskussion, om der fra DHF’s side skal stilles krav til en form for licens, der omhandler træneruddannelser, faciliteter og set-up.

Og apropos en debat, så efterlyser Heine Eriksen sådan om indførelsen af en landsdækkende liga i U19-rækkerne.

- Jeg tror, det er ved at være tid til en faglig og saglig debat, og ikke en følelsesmæssig end af slagsen, om en landsdækkende U19-liga. I mine øjne giver det god mening i forhold til spillernes udvikling, at vi får en sådan liga, lyder det fra U20-landstræneren.

Generation 24