Eriksen: Vi løber tør for kræfter

- Vi kunne lige så godt have vundet, men vi må erkende, at russerne er skarpest til sidst.

Sådan siger U19-landstræner Heine Eriksen efter 27-28 nederlaget til Rusland i EM-semifinalen.

Eriksen ærgrer sig over, at føringen på tre mål godt midtvejs i 2. halvleg, 22-19 var den på, blev formøblet ret hurtigt.

- Havde vi holdt den føring en 3-4 minutter længere, kunne vi have knækket russerne, men vi kommer til at tage lidt mange forkerte beslutninger i den perioder, siger han.

Danmark scorede nærmest ikke på kontraangreb i løbet af kampen, lige som de normalt træfsikre fløje blev holdt fra fadet.

- Russerne scorer for meget til, at vi for alvor kan få gang i vores kontraspil. Og så var det tydeligt, at de havde se, at vores fløje har været rigtigt skarpe i vores første kampe. Desuden var det tydeligt, at vi manglende kræfter til sidst. Vi forsøgte at spille smalt, og det lykkedes i store dele af kampen, men vi manglede de sidste marginaler til sidst. Vi er stadig ramt af sygdom og har i dag haft to spillere liggende i sengen, fortæller Heine Eriksen.

At det er de to toere fra mellemrunde-puljerne, der nu står i finalen, overrasker ikke Heine Eriksen.

- Det viser bare, hvor jævnbyrdig denne årgang er. Det kunne lige så godt have været to andre hold, der havde stået i finalen, og hverken i Rusland-Frankrig eller i vores bronzekamp mod Ungarn tør jeg udpege en favorit, siger han og garanterer, at danskerne går benhårdt efter at få en bronzemedalje med hjem.

- Nu samler vi alle vores fysiske og mentale ressourcer frem mod søndagens kamp, hvor vi håber at kunne sikre os et sæt medaljer, lyder det.