FHK indgår kontrakter med U19-spillere

3 mand har skrevet under, de 2 har allerede fået ligadebut

Fredericia Håndboldklub har indgået kontrakter med U19-spillere Lukas Karlskov, Jonas Kruse og Malte Pedersen. De to førstnævnte har allerede fået debut på ligaholdet.

Alle tre spillere er førsteårs U19-spillere og har været med til at bidrage til at FHK’s U19-ligahold er på en aktuel tredjeplads. Foruden træningen på U19-holdet træner Karlskov, Kruse og Pedersen jævnligt med ligaherrerne. Senest har det udmøntet sig i, at venstrefløjen Lukas Karlskov fik ligadebut.

- Som en naturlig del af vores talentudvikling er det glædeligt, at vi nu kan offentliggøre aftaler med tre unge talenter. Til trods for sin unge alder fik Jonas Kruse allerede i sidste sæson ligadebut som U17-spiller og i de seneste par kampe har Karlskov også spillet med for ligaholdet i kamp. Vi lægger et nyt lag på talentudviklingen, hvor vores U19-drenge er kommet godt fra start i sæsonen til trods for, at ti af spillerne er førsteårs U19. I næste vil vi også styrke vores U17-hold så talentmassen bliver større, og vi fortsat kan tilbyde et godt og seriøst talentmiljø i nogle fantastiske rammer i thansen ARENA, siger direktør i Fredericia Håndboldklub, Thomas Renneberg-Larsen.

De tre spillere er alle stolte over, at de nu er kommet på kontrakt og kalder det en anerkendelse fra klubben.

- Det er altid fedt at få en anerkendelse som den her. Klubben viser os tillid. Vi arbejder hårdt for at
kunne blive til noget, og det at få den tillid fra klubben er rigtig dejligt, siger Jonas Kruse, der er playmaker.

Venstrebacken Malte Pedersen har spillet seks år i FHK. Han er en hårdtskydende bagspiller, der er teknisk god og også har defensive kompetencer. Selv glæder Malte sig over, at der er blevet set hans vej.

- Det er fedt at være i en klub, hvor man tør at satse på de unge. Vi har lært, hvad det vil sige at spille med de store drenge via træningen med ligaholdet, siger han.

Lukas Karlskov fik ligadebut i kampen mod Lemvig-Thyborøn og han kom også på banen mod Bjerringbro-Silkeborg, og han håber på flere ligaminutter i fremtiden.
På den korte bane er det mit mål at blive en fast del af ligaholdet. Hvad der skal ske på længere sigt, tænker jeg ikke så meget over, siger den unge fløjspiller.

I sidste sæson oplevede Jonas Kruse suset fra tilskuerpladserne på tætteste hold, da han fik debut
i thansen ARENA. Det er med til at give noget ekstra.

- Jeg er vild med opbakningen fra byen. Jeg kommer fra Nordsjælland, og med al respekt kan interessen for håndbold ikke sammenlignes med den i Fredericia, hvor man virkelig fighter for byen, siger Jonas Kruse.

At blive udstyret med en kontrakt er noget specielt for de unge spillere, og det sætter Malte Pedersen ord på.

 Det er noget man er stolt over. Det betyder, at man har gjort sig positivt bemærket, og der kommer nu et ansvar på en, som man skal være parat til at tage og man skal vise, hvad man kan, siger Malte Pedersen.

Selvom Lukas Karlskov i den seneste tid har spillet kampe for FHK’s ligahold, og siden i sommer har trænet kontinuerligt med ligaholdet, så tænker han ikke over, om han spiller U19 eller liga.

- Jeg vil bare gerne spille godt hele tiden, og tænker ikke så meget om det er U19 eller liga. Det handler om at være bedst hvor man er, siger Karlskov.

De tre spillere har alle skrevet under på en kontrakt gældende frem til d. 30. juni 2023.

Generation 24