FIF Håndbold og BK Ydun i fælles satsning

For at styrke både breddehåndbold og talentudvikling indgår to af landets største håndboldklubber FIF Håndbold og BK Ydun et samarbejde om klubbernes U17 og U19 hold

Det er over 25 år siden, at FIF Håndbold og BK Ydun senest havde et holdfællesskab, men fra sæsonen 2022/23 indgår to af Danmarks største håndboldklubber målt på medlemmer et samarbejde, der har til formål at styrke håndbolden på Frederiksberg for både bredden og eliten. 

Det betyder, at Frederiksberg Hallerne igen kommer til at danne ramme for et FIF-Ydun samarbejde, denne gang er samarbejdet målrettet klubbernes U17 og U19 afdelinger for både drenge og piger. 

Endnu bedre forhold for talentudvikling

Særligt FIF har i de seneste år præsenteret stærke talentudviklingsmiljøer på de ældste årgange, men aftalen gør det nu muligt for foreningerne i fællesskab at optimere de rammer, der tilbydes på Frederiksberg. Det gør sig gældende for trænerstaben omkring årgangene, men samtidigt med et øget fokus på den fysiske og mentale del af træningstilbuddet. 

Aftalen giver hidtil usete muligheder for bedre udnyttelse af ressourcer og haltider, hvilket kommer til at udmønte sig i et endnu bedre tilbud til de mange talentfulde spillere, der har deres daglige gang på Frederiksberg. 

Samarbejdet gør derudover rammerne for eliteidrætsudøvere på Frederiksberg endnu bedre, hvor begge foreninger i fællesskab fortsætter det gode samarbejde med både Falkonergårdens Gymnasium og Tre Falke Skolen. 

Plads til breddehåndbold på Frederiksberg

En vigtig del af samarbejdet er også, at det fortsat skal være muligt at spille håndbold for sjov i Frederiksberg Hallerne som U17 og U19 spiller. Samarbejdet vil sikre, at der kan skabes et bedre og målrettet tilbud til drenge og piger, der ønsker at dyrke deres håndbold for sjovt og uden det behøver være elite.  

En af de erklærede målsætninger for holdfællesskabet er at kunne tilbyde tre hold i U17 årgangene og minimum to hold i U19. Derved sikres det, at der er et håndboldtilbud for alle uanset niveau og ambitioner. Begge klubber betragter bredde og elite som hinandens forudsætninger, og samarbejdet skulle gerne sikre, at flere unge fastholdes i et aktivt foreningstilbud.

FIF og Ydun forventer snarest at kunne præsentere trænerteams for sæsonen 2022/23.