FIF U18-fløj får ligakontrakt

Københavnn Håndbold fortæller følgende:

København Håndbold og Andrea Hansen fra FIF U18 har lavet en 4-årig kontrakt, og cheftræner Claus Mogensen forventer sig meget af den unge fløjspiller på sigt.

Andrea Hansen har allerede fået debut for København Håndbold, og i debutkampen blev det til et mål fra fløjen.

– Andrea er en spiller, der har det potentiale, der gør, at hun på sigt vil kunne blive en international topspiller. Hun er udstyret med en rigtig god afslutningsteknik, som gør, at hun stort set i alle situationer kan få afsluttet fornuftigt, forklarer cheftræner Claus Mogensen om fløjspilleren, der forsætter:

– Vi skal bygge videre på hendes fysik og det gode arbejde, der er gjort af ungdomstrænerne i FIF, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med hende til sommer.

Den unge fløjspiller har været en del af København Håndbolds talenttigerordning, og hun har af flere omgange trænet med ligatruppen.

– Jeg har valgt at skrive under på en lang aftale med København Håndbold, da jeg ser det som en god mulighed for at være et sted, hvor jeg kan forbedre mig som håndboldspiller. Ikke kun i et eller to år, men i hele fire år, og det er en klub, hvor der bliver arbejdet med min udvikling, fortæller Andrea Hansen, der er tryg ved valget.

– Jeg har allerede trænet med København en del gange efterhånden, og jeg har været med til et par kampe og med på en rejse til Europa Cup-kamp i Ungarn, hvor alle var rigtig søde. Jeg har fået allerede nu lært af spillerne og trænerne, og jeg føler, at det er det helt rigtige for mig.

Andrea Hansen fik debut for København Håndbold i EHF Cuppen, hvor hun kvitterede med en scoring.
– Min debut for København Håndbold var en kæmpe oplevelse, og allerede der fik jeg suget en masse læring til mig. Jeg var så heldig at få spilletid i den kamp, og lige inden jeg skulle ind, rådgav de andre spillere mig om, at jeg bare skulle tænke på det som en hvilken som helst anden kamp, smiler hun og forsætter:

– Det var så fedt at mærke stemningen i hallen og på holdet, og det er noget helt andet, end det jeg er vant til.
København Håndbold og moderklubben FIF Håndbold arbejder tæt sammen på pigesiden omkring talentudviklingen og skabe optimale rammer, hvilket også har haft betydning for Andrea Hansens valg.

– Der er et rigtigt godt samarbejde omkring ungdomsmiljøet, så jeg kan få en god kombination af uddannelse og håndbold på sammen tid, hvilket tiltaler mig meget, fortæller hun og forsætter:

– Jeg har altid spillet i FIF, og jeg har altid været rigtig glad for at være i det træningsmiljø, klubben har, så jeg er glad for at kunne forsætte her, hvor det hele startede, siger hun, og netop den forsatte udvikling er vigtig for hende.
– Min egen rolle de første år skal bruges på at lære og få alt den erfaring, jeg overhovedet kan. De år skal jeg bruge på at udvikle mig som spiller, og foran mig er de to profiler Debbie Bont og Line Bjørnsen, som er rigtigt dygtige, og dem glæder jeg mig til at lære en masse af, fortæller hun og slutter:

– På sigt er min drøm og min ambition, at jeg bliver en fast del af holdkortet, men i første omgang er jeg bare rigtig glad for, at jeg har fået denne mulighed for at udvikle mig og blive en del af ligatruppen.

Andrea Hansen forsætter med nummer 34 på trøjen, som hun fik debut i for København Håndbold.