Fire ungseniorer bliver førsteholdsspillere i Skive

Der er tale om spillere fra årgang 00 og 01

Skive FH fortæller følgende:

Som bærende kræfter har stregspiller Benjamin Jeppesen (årgang 2001), bagspillerne Victor Vestergaard og William Skovager (årgang 2000 & 2001), samt fløjspiller Thomas Dahl (årgang 2000) alle været U19-spillere i SfH-trøjen i sæsonen 2019/2020.

Derudover har de også snuset til seniorhåndbolden via vores 2. division herrehold, der på flot vis sikrede samme status til den kommende sæson. Som årgang 2001’ere vil Benjamin Jeppesen og William Skovsager ligeledes i 2020/2021-sæsonen være spilleberettiget for U19-drengeholdet, imens alle fire naturligvis må spille for 2. divisionsholdet i Skive fH.

Fremover vil de fire spillere indgå i 1. divisionstruppen. At vi her præsenterer lokale skud på stammen, er appelsiner vi glædeligt lægger i turbanen.

- Jeg ser dem som klar til at snuse til miljøet, og så skal de mærke hvad det kræver at være med fast på det her niveau. Med dem får vi en god bredde, og har vi lidt skader hist og her, så har vi spillere der er trygge ved systemer og holdkammeraterne klar i kulissen, og som kan gå ind i truppen med det samme. Det giver også hver spiller en mulighed for at vise om de har hvad der skal til, og om de vil give det der kræves på vejen dertil” forklarer cheftræner Arne Damgaard.

Planen er klar, og der skal ikke givet forventes spilletid fra start i første kamp af den nye sæson, men over tid skal de fire ungseniorer modnes til førsteholdsdebut. Det kan både være i form af deltagelse i sociale arrangementer med den øvrige førsteholdstrup, samt når de bliver udfordret i daglige træningspas.

I flere højere rangeret klubber er springet fra anden- til førsteholdsspilletid længere, imens vi i Skive fH - senest med nyheden i dag – beviser, at vi til fulde tror på de talentfulde spillere vi har i vores system.

Benjamin Jeppesen: Jeg glæder mig supermeget!

Benjamin er til daglig i lære som murer hos Vinde Murerfirma, og han forventes færdiguddannet i marts 2021. Til daglig bor han med familien i Stoholm, og forventningerne til at prøve kræfter med en 1. divisionstrup i toppen af rækken er stor hos den stærke stregspillere.

- Jeg ser frem til at prøve mig af med seniorhåndbold på højt plan, men også bare at lære de andre holdkammerater bedre at kende. Jeg har allerede i denne sæson været lidt inde omkring førsteholdets træninger i Daniel Guldsmeds fravær, og det har givet mig mod på endnu mere”, kommer det fra Benjamin omkring den kommende rolle.

Victor Vestergaard: Rammerne har tiltrukket mig meget

Næste i rækken af unge talenter er Victor Vestergaard. Victor bor til daglig i Oddense med familien, og afslutter her til sommer sin HHX-uddannelse. Det kommende år skal gerne skal bruges til at udvikle sig som håndboldspiller, da han tager et afbræk fra bøgerne.

- Rammerne ved aftalen er gode til at udvikle mig i overgangen til seniormiljøet, og med Skive fH på banen var jeg slet ikke i tvivl. Jeg kom hertil som U16-spiller, kun afbrudt af et efterskoleophold, og jeg både udvikles og trives, forklarer Victor om tilvalget af Skive fH.

William Skovsager: Målet har været Skives førstehold

Tredje mand på stribe er William Skovsager. William er ved at færdiggøre sin HF-uddannelse her i Skive, hvor han også bor. Glæden til at prøve kræfter med et højere niveau er der bestemt.

- Siden jeg skiftede tilbage fra Ikast, har det været et mål at spille på Skive fH’s førstehold. Min rolle bliver at suge til mig, og jeg ser frem til at lære fra rutinerede holdkammerater, der har prøvet en del. Opstår chancen, så er det med at være klar i kulissen, forklarer ”Willi”.

Thomas Dahl: Jeg har ikke tvivlet på, om Skive var det rette valg

Thomas Dahl slutter sig ligeledes til førsteholdstruppen på den anden side af Corona-krisen. Glæden til at komme tilbage fra den ufrivillige pause har indfundet sig hos Thomas, der også bliver student fra handelsgymnasiet her til sommer. Næste år står på sabbatår med fokus på at arbejde og udvikle sig som håndboldspiller.

- Jeg har spillet håndbold i Skive i en del sæsoner nu, og jeg føler mig rigtig godt tilpas i klubben, hvor jeg kender mange mennesker. Derudover ved jeg, at der er rigtig gode udviklingsmuligheder i klubben, og derfor har jeg ikke tvivlet på, om Skive er det rigtige for mig, for det ved jeg bare, forklarer den unge fløjspiller fra Selde.

Senere på ugen vil vi sætte navne på trænere for både 2. division herrer, samt U19-, U17- og U15-drengeholdene.

Generation 24