Fløjtalent forlænger med Herning-Ikast Håndbold

Emma Friis er på kontrakt frem til 2022

Emma Friis har spillet i klubben siden sommeren 2016, hvor hun tørnede ud for U18-holdet. I december samme år blev hun rykket op på førsteholdet og den 29. december 2016 fik hun sin debut på ligaholdet, da hun spillede med i pokalsemifinalen mod Viborg HK. 

Emma Friis har for alvor spillet sig ind på ligaholdet og det er med stor glæde, at hun har forlænget sin aftale og spiller i Herning-Ikast-trøjen frem til 2022.

Den 18-årige fløjspiller er begejstret for at have sin håndboldfremtid på plads.

-Jeg er selvfølgelig sindssygt glad for at forlænge med HIH. Jeg føler mig tryg og godt tilpas i klubben og føler det er det helt rigtige sted, hvor jeg kan udvikle mig både håndboldmæssigt og personligt, siger Emma Friis.

-Emma er ikke et talent - hun er forløst!, sådan indleder cheftræner Kristian Kristensen, når snakken falder på Emma Friis.

-Dermed ikke sagt, at udviklingen stopper. Men udfra HIH’s talentmodel er Emma nået igennem det nåleøje der hedder: “potentiale til at nå højeste nationale og internationale niveau”. Emma har spillet og sat sit præg på sine to U18 år som senior og har masser erfaring med i rygsækken, b.la. to 1/4-finaler i Champions League, DM-bronze, 2x Final4 samt været fast inventar på de danske U-landshold og har netop været udtaget til det aktuelle B-landshold, siger Kristian Kristensen.

Emma er ydermere vokset som person og blevet modnet hen af vejen, hvilket glæder Kristian Kristensen. 

-Det betyder meget, at de unge topspillere ikke bare bliver et ’marionetdukke’-produkt. De må gerne kunne tænke og agere selv under pres og netop her er Emma vokset med tiden.

-Med Emmas træningsindsats, sammenholdt med hendes personlighed, venter der endnu større meritter fremover. Derfor er det selvsagt glædeligt, at Emma har valgt HIH fremover, slutter cheftræneren.

Direktør Jakob Mølgaard Christensen glæder sig ligeledes over fløjtalentets forlængelse.

-Jeg er glad og stolt over forlængelsen med Emma Friis, da hun er et produkt af talentudviklingen her i området.

-Hun tog skridtet op i ligatruppen med bravour og vi ser ingen begrænsninger for Emmas videre udvikling over de kommende sæsoner. Vi glæder os samtidig over det fremtidige samarbejde mellem Emma Friis og Naja Nissen, da de supplerer hinanden perfekt.

-Nogle gange skal jeg knibe mig i armen for at huske at Emma kun er 18 år. Vi forsøger i samråd med skole, Emma og familien at tilpasse Emmas karriere således, at såvel skole, fritid og håndbold går op i en højere enhed og det er en del af vores erklærede CSR-strategi, slutter en glad direktør, Jakob Mølgaard Christensen.

Generation 24