Generation handball
  • Hellebjerg

Fokus på Fredericia-Trelde

torsdag. 25. september - 2014 af Claus Sonne  | Foto: Keld Vestergaard


Op til denne sæson har naboerne fra Trelde GI og Fredericia HK 1990 indledt et samarbejde i U16 drenge under navnet Fredericia-Trelde - med T.Hansen gruppen som storsponsor og den tidligere Herreligatræner Nick Rasmussen som cheftræner. Trelde GI har været kendt for sin gode 98-årgang og sin endog rigtig gode 99-årgang, der har vundet DM tre gange – senest i maj måned for U 14 drenge - så hvorfor egentlig slå sig sammen med lokalrivalerne?

- I Trelde stod vi med 22 spillere fra årgang 98 og 99 inden sæsonen, men da fem af disse skulle på efterskole, havde vi 17 mand at gøre med til træning, og det har vi vurderet som værende for lidt i forhold til at skabe det ønskede træningsmiljø for to elitehold, fortæller Keld Vestergaard fra Trelde GI, en af fire mand i den sportslige ledelse hos Fredericia-Trelde.

Og samarbejdet betyder ifølge Keld Vestergaard flere ændringer for Trelde GI – også uden for banen.

 - Sidste år på denne tid var drengene således hver for sig på sponsorjagt for at blive klædt på til sæsonen. I år er drengene klædt på i god tid, inden sæsonen går i gang af holdfællesskabets storsponsor T.Hansen, hvilket vi naturligvis er meget glade for, siger han.

Det er dog ikke kun en nu-og-her situation, der har fået Trelde GI til at gå ind i det nye samarbejde, fortæller Keld Vestergaard.

- Vi står jo med en stor flok drenge, der er på vej ind i ungdomsuddannelse. Vi vil gerne kunne beholde dem i lokalområdet i årene fremover ved at kunne tilbyde et attraktivt trænings- og talentmiljø i håndbold på højt niveau med tilstrækkelig volumen samtidig med, at de unge uddanner sig. Det kan vi gøre sammen med Fredericia HK, så vi kigger bestemt også fremad, siger han.

Foreløbig gælder samarbejdet mellem Trelde GI og Fredericia HK 1990 kun for denne sæson.

- Det er vigtigt for os i Trelde GI, at vi også kan kende os selv i samarbejdet ved at kunne påvirke retningen for, hvordan vi udvikler talenter og etablerer et attraktivt elitemiljø fremadrettet ud fra de erfaringer, vi har selv har gjort og har haft held med. Vi leverer trods alt 2/3 af alle spillere, fortæller Keld Vestergaard.

I alt er 34 spillere med i holdfællesskabet, der i følge Keld Vestergaard har fået en god start. – Jeg oplever, vi har fundet en række gode løsninger sammen, bl.a. ansættelsen af et trænerteam, der er lokalt forankret, og som kender til miljøerne i de to klubber. Øvelsen består så i at finde en fælles vej og sige: Kan vi det her sammen lyder det fra Keld Vestergaard, der rent sportsligt er glad for, at Fredericia-Trelde fik to hold med i den bedste række for U16-hold.

- Det var et fælles mål for klubberne, og det er super at vores 2. hold kvalificerede sig, for vi tror på, at man udvikler sig bedst ved at spille mod de bedste. Så det at alle 34 spillere nu får mulighed for i et større eller mindre omfang at prøve kræfter med de bedste er bare fantastisk for træningsmiljøet. Og så er det da ingen hemmelighed, at vi drømmer om at have et hold med i Ligaen efter jul, fastslår han.


Til toppen ↑