God U19-samling i Vrå

I sidste uge var en gruppe U19-drenge samlet i Vrå, og U19-landstræner Claus Hansen er godt tilfreds med, hvad han så.

- Vi havde rigtig mange spillere med. Det gav en god dynamik og samtidig mulighed for, at de spillere, der var slidte efter weekendens DM kunne få de pauser de havde behov for.

Det var herligt at se Mikkel Beck i aktion. Han har aldrig deltaget i en talenttræning, men har over en længere periode udviklet sig rigtig fint. Jeg er glad for, at vi kunne belønne ham med en landsholdssamling. Han er en hurtig playmakertype, og dem er der rigtig, rigtig mange af i klubberne og derfor kan det være vanskeligt at vælge imellem dem.

-       Vi i trænerteamet hæftede os desuden ved, at spillerne er modnet utrolig meget. De snakker mere håndbold sammen nu end tidligere og finder fælles løsninger undervejs i træningen. Det er dejligt, når vi trænere kan træde lidt tilbage og lade dem tænke spillet selv. Vi skal ikke være deres GPS, de skal selv kunne finde vej i alle spillets muligheder. Det er der uden tvivl mest læring i for spillerne, siger Claus Hansen, der også brugte også samlingen til at snakke om overgangen fra ungdoms- til seniorhåndbold.

- Spillerne blev inddelt i grupper, hvor de skulle opliste det positive ved henholdsvis spilletid og træningsmiljø. De havde gjort sig mange gode overvejelser og det var godt at høre, at spillerne er meget bevidste - og realistiske - om, hvor de står, siger han.

I den kommende tid bliver der udtaget spillere til både test og en træningslejr i Lübeck, men det ligger allerede fast, at der er spillere, der ikke bliver udtaget til sommerens arrangementer og heller ikke er i spil til VM.

- Anders Sell fra Fredericia/Trelde og Mathias R. Petersen fra Aarhus Håndbold har begge døjet med småskader i længere tid. Nu skal de i bund med dem, og der er sommeren den bedste mulighed. Det hjælper ikke at skubbe tingene foran sig og træne på nedsat kraft, det bliver man ikke bedre af.

- Desuden kommer Magnus Nowak fra HC Odense ind i et fysisk forløb henover sommeren, der gerne skulle give nogle flere kilo at stå imod med. Der er i alle årgange nogle spillere, der har svært ved at få kiloene på, men det skal nok komme, hvis man væbner sig med tålmodighed.

- Jeg vil gerne rose alle tre for at kunne træffe en svær beslutning, der uden tvivl kommer dem til gavn i fremtiden. Nogle gange skal man gå glip af noget på den korte bane, for at kunne få de store oplevelser senere hen, afslutter Claus Hansen