GOG om 3 x DM: Once in a lifetime

GOG Håndbold skriver følgende om den kendsgerning, at klubben for anden sæson i træk vant DM-guld i U14, U16 og U16 drenge:

GOG gjorde det umulige - to år i træk

Once in a lifetime – to gange…

GOG gjorde det sgu – igen. GOG Håndbolds ungdomsafdeling vandt det officielle danske mesterskab for drenge i U14 og U16 og U18. Samme dag. For andet år i træk lavede den sydfynske klub et ufatteligt hattrick.

Carsten Langager Jensen, der sjældent bliver kaldt andet end ”Stump”, er både træner for U16-drengene og ansvarlig for hele ungdomsherresiden i GOG Håndbold og på Skolerne i Oure.

- Det er helt utroligt. Næsten uvirkeligt. Og det er naturligvis en konsekvens af både et fantastisk godt børne- og ungdomsarbejde i GOG Håndbold og af samarbejdet mellem GOG og Skolerne i Oure. Uden det samarbejde så kunne denne succes ikke lade sig gøre. GOG og Skolerne i Oure har brug for hinanden til den talentudvikling, der fører til sådan en triumf med DM-guld til alle tre ungdomsårgange for herrer, forklarer Carsten ”Stump”.

Hvordan gik det til? Lad os tage det fra en anden af:

GOGs U14-drenge, som ikke er en del af Skolerne i Oure, men som kun hører til GOG Håndbold, deltog i DM for U14-hold i Voel. Holdet vandt det uofficielle DM-sølv for U10 for fire år siden og det uofficielle DM-guld for U12 for to år siden, og i år blev det altså til det officielle DM-guld for U14. Træner Kenneth Østbjerg førte GOGs U14-drenge frem til sejre over Herlev/Hjorten, Skanderborg og ØBG Silkeborg. Herlev/Hjorten, som havde vundet Sjællandsmesterskabet, blev slået 25-15, Skanderborg, som vandt det jyske mesterskab, blev besejret med 21-19. Og endelig blev ØBG Silkeborg, som er jysk vicemester, besejret i ”DM-finalen” med cifrene 29-25. Og dermed DM-guld til GOG i U14-drenge. 

- Jeg er så stolt over, at vi kan være med til at kaste ære over GOG Håndbold, fortæller træner Kenneth Østbjerg og fortsætter: Disse unge drenge har kæmpet så hårdt og så længe sammen, at de fortjener al den succes, de får. Og vi er simpelthen bare glade for, at vi kan være med til at lave dette flotte hattrick – for andet år i træk.

GOG/Oures U16-drenge, som i den grad er en kombination af det bedste fra GOG og det bedste fra Skolerne i Oure, sikrede sig også det danske mesterskab i weekenden. De gule knægte spillede mod Ikast i semifinalen, og her vandt GOG med 30-23, og det betød en finale mod Skanderborg. Finalen blev en forholdsvis lige affære, som GOG dog endte med at vinde komfortabelt med 32-26.

- Det er faktisk lidt imponerende, at når alle ”kloge” folk allerede inden sæsonen siger: GOG/Oure vinder det danske mesterskab for U16-drenge… Så GØR de det også. Det er et hårdt pres at være under, men drengene har levet op til det hele vejen og hele sæsonen, og dette mandskab har altså ikke tabt én eneste kamp i hele sæsonen, forklarer Carsten ”Stump”.

Og som rosinen i pølseenden. GOGs U18-herrer. Under ledelse af Mathias Albrektsen. DM-semifinalen var et opgør mod HF Mors. Og her satte favoritterne fra GOG/Oure tingene eftertrykkeligt på plads ved at vinde med overbevisende 36-26. Det gav en DM-finale mod Aalborg, og her vandt drengene fra GOG og Oure med lige så overlegne 33-24. DM-guld nummer 3. På samme dag .

- Sidste år blev jeg af journalister spurgt, hvordan i alverden det kan lade sig gøre at vinde alle guldmedaljer i drengerækkerne. Jeg svarede blandt andet, at det naturligvis også var ”once in a lifietime”. Og så gør vi det igen – året efter?!? Jeg kan heller ikke selv forstå det. Men det handler naturligvis om, at vi både i GOG og på Skolerne i Oure arbejder hårdt og målrettet og fokuseret på talentudviklingen. Hver eneste dag i træningshallerne. Og så er vi naturligvis også taknemmelige over, at der er så mange dygtige drenge – fra så mange gode klubber fra hele landet – som vælger at skifte til Skolerne i Oure. Og dét er– i skøn forening – nok den primære grund til vores næsten uforståelige succes. Igen i år.

Og når man ser på GOGs ligamandskab. Og hvordan de purunge spillere også i denne sæson har fået masser af spilletid. Så er der ingen tvivl om, at vi i de kommende år også vil se nogle af disse danske mestre i U18, U16 og U14 på GOGs ligamandskab.

Til lykke til spillerne. Til lykke til trænerne. Til lykke til lederne. Til lykke til Skolerne i Oure, Og til lykke til GOG Håndbold.