GOG & "The Young Ones"...

Nicolej Krickau ryster ikke på hånden over at spille tophåndbold med en meget, meget ung trup

Svend Rughave, årgang 01. Emil Lærke, Mathias Gidsel, Victor Bang og Lukas Jørgensen, alle årgang 99. Frederik Bo Andersen og Emil Jakobsen årgang 98.

Alle de nævnte har de seneste kampe været i aktion for GOG's ligaherrer, der "spiller ungt" i en grad, undertegnede ikke mindes at have set i mange år. Ja, vel aldrig.

Og der er vel at mærke tale om spillere, der ikke er med for at bære tasker og varme bænke, men som får store og afgørende roller. Sejren senest mod Skjern blev således sikret på et straffekast sat ind efter tid af Frederik Bo Andersen.

GOG-træner Nicolej Krickau ryster ikke på hænderne, når han sender sig tophold i aktion i en stærk liga.

- Det er jo ikke et eller andet eksperiment, vi er ude i. De unge spillere er med, fordi jeg tror på, at de kan løfte opgaven, siger Krikau, der ikke kan huske at have set så mange unge spillere få så mange afgørende minutter på et ligahold.

- Der ligger flere ting bag. Dels er det en del af historien, kulturen om man vil, i GOG, at man gerne giver unge spillere chancen. Og så handler det også om, at det er lettere at give unge talenter chancen på et rigtig godt hold. Da jeg var træner i Skanderborg, havde vi også mange store talenter, men når man spiller med kniven på struben i hver eneste kamp, så bliver det bare meget svære at give dem spilletid, siger GOG-træneren og kommer med et eksempel:

- Havde en spiller som Jacob Aaqvist, som jeg trænede i Skanderborg, spillet i GOG, så havde han fået langt mere spilletid, end det blev til i Skanderborg.

Nicolej Krickau peger også på skolerne i Oure som en del af forklaringen.

- Det er klart, at vi i GOG nyder godt af, at mange store talenter søger til Oure, lige som vi nyder godt af, at GOG har en ekstremt velfungerende ungdomsafdeling - og at vi har nogle fantastiske muligheder for at træne godt hver dag. Med Oure bliver tragten bred, så vi har rigtig gode forudsætninger for have unge spillere med på vores ligahold, siger han og fortsætter:

- Men det er også klart, at vi ikke kan regne med, at vi hvert år kan hive så mange spillere ind på et ligahold, der ligger i toppen af rækken, som vi har gjort på det seneste. Vi kan heller ikke regne med, at de leverer på samme høje niveau hver gang. Der er ofte større udsving hos de helt unge spillere, men det er vi helt på det rene med kan ske.

Tænker du meget over, at du står med en stor gruppe unge spillere?

- Reelt kun når vi træner. Der kan jeg godt stå og tænke "hold da op hvor er de unge". Men det er ikke noget, jeg tænker over, når vi spiller kamp. Der kigger jeg efter kompetencer og ikke alder. Så når Frederik Bo skyder det afgørende straffekast mod Skjern, så er det fordi, jeg mener, han er den bedste til det på det tidspunkt. Spillerne er med, fordi de kan bidrage med noget.

Behandler du de unge spillere anderledes end "de voksne"?

- Nej. Skal de spille som voksne, skal de behandles som voksne. Nu er der jo meget stor forskel fra spiller til spiller, men det er klart, at så unge spillere ikke altid har sammen reflektionsniveau som ældre spillere. Og ofte er de unge spillere meget modige og tænker ikke så meget over situationerne, set i forhold til de ældre spillere. Men jeg bruger ikke tid på at minde dem om, at de er unge.

Giver det dig noget ekstra som træner, at din trup er så ung?

- Ikke umiddelbart. Det er selvfølgelig spændende at se de unge spillere flytte sig, men det er lige så spændende at være med til at flytte en Ole Erevik eller en Lars Hald, fastslår Nicolej Krickau.

Generation 24