HåndboldAkademi Mors øger sit fokus på pigespillerne

Akademiet samarbejder med flere uddannelsesinstitutioner

Pigehåndbolden på Mors er på vej frem, og HåndboldAkademi Mors lancerer nu et set-up, der skal fremme udviklingen endnu mere.

Det sker i samarbejde med EUC Nordvest, Morsø Handelsgymnasium og Morsø Gymnasium, der tilbyder uddannelserne EUX, EUD, HHX og STX. Håndboldmæssigt er omdrejningspunktet Mors Håndbold, en sammenslutning mellem HF Mors & VIF Mors, der har været i gang i nogle år nu. Holdene har nu kontinuerligt spillet med i hhv. 1 og 2. Div. i U15-U17-U19 rækkerne i de sidste år. Dameholdet ligger til oprykning til 3. division med øjnene rettet mod 2. division.

- HF Mors søsatte et pigeprojekt for fem-seks år siden, og det har i den grad givet bonus med mindst to hold i hver række, fortæller siger Lars Svane Nielsen fra Håndbold Akademi Mors og fortsætter:

- Træningsmiljøet er blevet skærpet og seriøsiteten er blevet stor. Så er du pige og skal du på eller er du i gang med en ungdomsuddannelse, og vil du gerne dygtiggøre dig indenfor håndbold, samtidig med at du får en god ungdomsuddannelse, så har vi altså et fedt miljø, som du kan blive en del af, siger Lars Svane Nielsen fra Håndbold Akademi Mors.

Han fortæller, at i indeværende sæson har 2 pigespillere trænet med cirka 30 drenge i akademitræningerne.

- Og det gået rigtig godt, pigerne har virkelig været motiveret og de har deltaget på lige fod med drenge og en del gange også haft deres egen fysiske træner stillet til rådighed, lyder det.

På HåndboldAkademi Mors er det både muligt at være boende elev og hjemmeboende elev. Uanset hvad man vælger, følger der bl.a. fysioterapi, tøjpakker, mentaltræning, undervisning i kost og deltagelse i sociale arrangementer med. Spiller man i Mors Håndbold, er der tre ugentlige træninger på programmet – ud over de to ugentlige akademitræninger.

- Vi har dygtige trænere og de bedste rammer med alt inden for kort afstand, fortæller Lars Svane Nielsen og tilføjer:

- Vil man være seriøs med både håndbold og skole, så har vi altså et rigtig godt tilbud her.

Værtsfamilier står klar

Håndbold Akademi Mors har i forvejen stor succes på drengesiden, og et af de tiltag herfra, der bliver taget ind i pigeprojektet, er et tilbud om at få en værtsfamilie.

- Vi har et par familier i lokalområdet, der gerne vil fungere som en værtsfamilie for de boende collegeelever, så man fx kan kigge forbi og spise aftensmad indimellem, forklarer Lars Svane Nielsen.

 

På drengesiden, er der allerede på nuværende tidspunkt 17 nye elever skrevet op til næste sæson, hvilket er ny rekord, når man ser på tilgang på et enkelt år, så det tegner godt for fremtiden, som også byder på et helt nyt ungdomsbyggeri, med egen bygning med 27 værelser til HåndboldAkademi Mors, som er en del af foreningen Sports College Mors.