Håndboldnørder skal smage på livet som professionel

Hou Maritime Idrætsefterskole afholder i vinterferien en U13/15 håndboldcamp, hvor bl.a. ligatopscorer Nikolaj Læsø underviser

Unge håndboldspillere kan få en forsmag på livet som professionel håndboldspiller, når de deltager på håndbold camp på Hou Maritime Idrætsefterskole i Østjylland. Her skal de bl.a. trænes af håndboldligaens topscorer Nikolaj Læsø.

På Hou Maritime Idrætsefterskole bliver sportshallen fyldt med håndboldnørder i vinterferien. For selvom efterskoleeleverne er taget hjem på ferie, så er der masser af aktivitet på skolen. Sammen med firmaet Abstrus tilbyder den populære idrætsefterskole håndboldspillere i alderen 11 til 15 år at komme på træningslejr i fire dage og samtidig mærke efterskolelivet på egen krop.

- Her på skolen har vi gode faciliteter til håndbold og topklasse lærere, som gerne vil lære fra sig, selvom de egentlig kunne holde vinterferie sammen med eleverne. Derfor udbyder vi en række camps i løbet af året, og her i den forestående vinterferie holder vi håndboldcamp og målvogter camp, siger Peter Gordon, forstander på HMI.

To ligaspillere som trænere

Campen vil forløbe over fire dage med to træningspas om dagen i tre af dagene, og lærerne på HMI’s håndboldlinje, Anders Kragh Martinusen og Nikolaj Læsø, vil være to af de dygtige trænere på campen.

- Vi kommer til at fokusere på detaljerne for den enkelte deltager, så man skal være indstillet på at arbejde koncentreret med sine håndbold-skills. Vi tager udgangspunkt i spillernes favoritplads, og så forfiner vi hver enkelt spillers evner på den plads. Man skal kunne mærke, at man er blevet bedre efter campen, når man vender tilbage til sit klubhold, forklarer Anders Kragh Martinusen. Og han ved, hvad der skal til, da han selv er professionel håndboldspiller på Aarhus Håndbolds ligahold, hvor han spiller sammen med lærerkollegaen Nikolaj Læsø, der for øjeblikket er topscorer i Håndboldligaen.  

Foruden det personlige fokus, så vil man kunne opleve alt fra basistræning, hvor leg med bold og spilforståelse vil være i fokus, til øvelser med høj intensitet, fysik og adskillige skudvarianter.

- Vi vil udfordre dine individuelle håndboldkompetencer, så du føler, at du får et lærerigt og intenst håndboldforløb uanset niveau. Men vigtigst af alt, så vil vi skabe et sjovt håndboldmiljø, hvor glæde, motivation og fællesskab er drivkraften, fortæller Rasmus Bak fra Abstrus, som er ansvarlig for campen.

Efterskole smagsprøve

Campen giver deltagerne den ekstra oplevelse, at de får lov at smage på livet som efterskoleelev, og det fællesskab, som der findes på HMI. Her bliver rig mulighed for at få nye venskaber, og spillerne bor på rigtige elevværelser og spiser i spisesalen på Hou Maritime Idrætsefterskole.

 

Fakta:

Håndbold Camp og Målvogter Camp på HMI i 9. – 12. februar for U13-U15 spillere (drenge og piger)

Trænere er bl.a.: Anders Kragh Martinusen (Århus Håndbold), Nikolaj Læsø (Århus Håndbold). Kia Uttrup Petersen Målvogter (IF Stjernen).

Deltagerne træner, sover og spiser på HMI

Pris: 895,- inkl. HUMMEL t-shirt, drikkedunk, træning, efterskoleaktiviteter, måltider og overnatning på elevværelse.

Sidste frist for tilmelding: 27. januar 2020.

Yderligere oplysninger kontakt:

Rasmus Bak, E-mail: rasmusbak@houmi.dk. Telefon: 61 66 66 97.

Generation 24