HC Midtjylland igangsætter ”Talent 2024”

HC Midtjylland satser yderligere på egen talentudvikling og søsætter storstilet talentprojekt for U17 og U19 allerede fra den kommende sæson

Den gennemgående figur bliver Mads Hjortshøj, der i dag er cheftræner for klubbens seniorhold i 1. division og talentansvarlig i HC Midtjylland. Mads skal være personen, der sikrer at de unge spillere udvikles til at kunne gå ind på øverste hylde, når de bliver senior.

Det fortæller HC Midtjylland.

Mads har været cheftræner for seniorholdet i 1. division de seneste 2 sæsoner samt morgentræner for ungdomsspillerne under talent Herning (TAK) og sikrer dermed at der er kontinuitet i forhold til den personlige udvikling for den enkelte spiller.

Ud over Mads Hjortshøj er også Søren Baadsgaard tilknyttet projektet. Søren er assistent for seniorherrerne og i det daglige er Søren også ansvarlig for talenterne i Herning under Herning Elite. Søren er personen, der skal være med til at skabe de uddannelsesmæssige rammer for talenterne.

Til at varetage den daglige træning er Andreas Oliver Bjerre ansat som afdelingsansvarlig for U17 (årgang 2004/2005), og har dermed det daglige ansvar for at videreudvikle den talentmasse, der allerede er i HC Midtjylland, hvor nogle af landets allerbedste i årgangen er samlet.

Andreas har tidligere været træner for U16 i Skanderborg (SHEA) samt spillende assistenttræner for 1. division herrer i HEI – som spiller var Andreas selv en klog bagspiller, der har begået sig på allerhøjeste niveau i både håndboldligaen og 1. division samt spillet på ungdomslandsholdet - så det er en træner, der ved, hvad der skal til for at komme igennem nåleøjet. Andreas vil ligeledes være en del af Herning Elites morgentræning og sikrer dermed at der er et samspil mellem morgentræningen under Herning Elite og klubtræningen under HC Midtjylland.

Michael Midtgaard Nielsen bliver afdelingsansvarlig for U19 (årgang 2002/2003) – Michael har i indeværende sæson trænet U19 / 3. division i HFH/HCM regi – så det er ligeledes en træner, der allerede kender klubben, og er med til at sikre kontinuitet. Michael har tidligere trænet U19 Liga, og som spiller har Michael været en sikker venstre fløj for HC Midtjylland i både 1. division og Håndboldligaen, så Michael ved også, hvad der skal til for at nå øverste hylde, og samtidig har han været et produkt af det talentarbejde, der tidligere har kendetegnet klubben.

Vi er stolte over, at de to dedikerede og dygtige unge trænere med hjælp fra de rutinerede Mads Hjortshøj og Søren Baadsgaard skal stå i spidsen for at realisere de unge spilleres drøm om at prøve sig af på øverste hylde i dansk ungdomshåndbold. Vi er sikre på, at det er et stærkt hold, der er sat og som kan være med til at skubbe endnu mere af vores HCM DNA ind i kroppen på de unge talenter. Et DNA, der bygger på seværdig håndbold med fart over feltet og en dedikeret indsats i træningslokalet.

Cheftræner for HC Midtjyllands 1. divisions herrer og Talentchef, Mads Hjortshøj udtaler:

- Den tætte relation mellem U17/U19 holdene og 1. division herrerne, der bliver etableret til den kommende sæson, er med til at skabe forøget intensitet hos de unge talenter. Vi er en klub, der gennem tiderne har været gode til at udvikle unge spillere – men har også være lige så gode til at få dem sendt ud ad døren igen – med det nye setup er det målet af fastholde spillerne på seniorplan i HC Midtjylland. Vi har et mål om, at vi over de næste 3 år kan skabe 5 til 7 spillere af egen avl, der kan gå ind på første holdet, og her er det klart, at der skal knokles for det fra spillernes side – vi stiller rammerne til rådighed – så er det op til de unge talenter og trænerne at fylde disse rammer ud.

Formand Kim Simonsen udtaler om det nye talent-setup:

- Vi er meget trygge ved det sportslige setup, der er skabt med Mads, Andreas og Michael i spidsen, og derfor er det også vigtigt at spillernes ungdomsuddannelse samtidig er i højsæde, det er trods alt stadig det vigtigste, og her har Herning Elite med Søren i spidsen formået at få stablet noget unikt på benene – uanset om det er HHX, STX, HTX, EUX, EUD eller HF, der vælges – og når ungdomsuddannelserne er færdige, så står HIH og andre uddannelsesinstitutioner klar med videreuddannelsestilbud til de unge talenter

- Fra klubbens side prøver vi at lave et setup, der matcher det setup, der er omkring 1. division og som på mange områder er på niveau med det setup, der tilbydes i ligaklubberne – vi markerer hermed at vi satser benhårdt på at de mange unge talenter, der er i området også er at finde i og omkring HCM i mange år fremover.

- Vi prioriterer talentudviklingen og ønsker at sætte nye standarder for dette, hvad enten det gælder uddannelse, træning eller den specielle oplevelse vi vil prøve at lave til alle kampene – hvorfor skal det kun være på seniorplan, at det skal være en oplevelse af gå til håndbold – hvorfor ikke starte allerede på ungdomsniveau – vi prøver at lave et setup fuld på højde med det som afvikles på seniorplan – hvorfor kan der ikke være 200 – 300 tilskuere til ungdomshåndbold – det er vel bare et spørgsmål om at etablere de rammer, der skal til for at tilskuerne føler sig underholdt.

Har du lyst til at blive en del af miljøet eller høre mere, så kontakt:

Formand Kim Simonsen på +45 2014 5335

U17 ansvarlig – Andreas Oliver Bjerre på +45 2891 2525

U19 ansvarlig – Michael Midtgaard Nielsen på +45 2730 6455

 

Der afholdes online informationsmøde den 18. februar kl. 20.00 for U17 og den 23. februar kl. 20.00 for U19 – der er oprettet en begivenhed via HC Midtjyllands hjemmeside

Generation 24