Oure

HCM fik vist flaget

onsdag. 04. september - 2013 af admin  | Foto: vildmedfoto.dk


I en meget stærkt besat turnering var der ikke mange, der havde peget på HC Midtjylland som vinder af HEI’s Elite-Cup, men HCM imponere med både en 26-17 over Esbjergs danske mester og med en 19-16 sejr i finalen mod fysisk stærke Team Tvis Holstebro. Og træner Jan ”Dut” Jepsen var godt tilfreds med, hvad han så.

- Ugen inden stævnet havde vi spillet vores første træningskamp i sæsonen, hvor vi tabte halvstort til Mors, så vi tog til HEI for lige at lodde vores niveau. Og drengene gjorde det fremragende, til trods for at vi kun var 12 mand af sted og spillede tre kampe søndag, fortæller han.

I store træk stiller HCM med det samme hold, der for to år siden vandt DM-bronze i U16-rækken, og var meget, meget tæt på guldet. Ud er røget Nikolaj Nørager, der spiller i Team Tvis Holstebro, og ind er kommet venstrehænderne Mikkel Søby og Patrick Pedersen, hvor sidstnævnte nærmest kunne gå på vandt i finalen ved Elite-Cup’en og scorede 11 af 19 mål. Han var dog i hård kamp med keeper Jacob Weinreich om at blive kampens spiller hos HCM. Weinreich spillede i øvrigt U18-bold allerede i sidste sæson, selv om han havde alderen til U16.

Jan ”Dut” Jepsen glæder sig over, at HCM allerede kvalificeret til 1. division. Det giver ro, siger han.

- Vi har en meget smal trup, så vi er meget afhængige af, at vi kan undgå skader. Og jeg kan se, at stævnet i weekenden tog meget hårdt på nogle af spillerne. Vi prøver at klæde dem bedst muligt på i den henseende, blandt andet via fysisk træning med Jacob Østergaard, der spiller på HCM’s 1. divisions herrer, men har stor ligaerfaring fra Skjern. Det samme gælder Kristian Gjessing, der også arbejder med U18-spillerne, fortæller HCM-træneren.

Kvalifikation giver ro

HCM har op til sæsonen opsat en række delmål, hvor der allrede er flueben ved kvalifikationen til 1. division. Derefter heddet det yderligere udvikling, både som hold og individuelt, og så må første sæsonhalvdel godt blive sluttet af med en ligabillet.

- Målet er helt klart at komme i U18 Ligaen. Men det bliver svært. Det ser ud som om, vi kommer i pulje med bl.a. Skanderborg og Mors, og der er flere andre gode hold. Det kan som sagt blive afgørende, at vi ikke får skader, og vi har fx haft Emil Hagner ude med en korsbåndsskade. Han er dog godt på vej tilbage, men vil blive afløst på playmakerpladsen af bl.a. Frederik Sass, der ellers holder til på venstre fløj, siger Jan ”Dut” Jepsen, der også kommer til at trække pæne veksler på en spiller som Rune Andersen.

Stor bredde i toppen

Det store spørgsmål for de bedste hold i U18-rækken er naturligvis, hvem der løber med de to DM-pladser. Og det tør Jan ”Dut” Jepsen ikke spå om.

- Der er mange om buddet, synes jeg. Esbjerg har individualisterne, TTH fysikken, Århus bredden, og så er der også Skanderborg. Og vel også os. Det kan sagtens blive dagsformen i nogle enkelte kampe, der afgør det hele, hvorfor det for os er vigtigt, at alle de 14 spillere, vi har i truppen, skærpes og kan byde ind, siger han og kaster en sidste håndfuld ros efter sine spillere.

Det er et fantastisk hold, jeg er træner for. Spillerne vil virkelig noget, selv om de har mange ting i hovedet, uddannelse, udtagelse til diverse talent- og landshold, henvendelse fra spilleragenter osv. De her drenge har de utrolig godt socialt sammen, og jeg har sjældent grinet så meget, som under stævnet i HEI, lyder det fr


Til toppen ↑