HIH’s U16-piger vinder Norden Cup 2018

Midtjyderne måtte blandt andet gennem en omgang Golden Goal, før stævnesejren var hjemme

Herning-Ikast Håndbold fortæller følgende:

HIH’s U16 piger deltog mellem jul og nytår i Norden Cup i Göteborg. Spillere og ledere havde efter en kort julepause pakket kufferten, og var klar til at drage mod Sverige

2. juledag kunne holdet se frem til skarp modstand, da deltagerlisten viste nogen af de bedste hold fra Norge, Finland, Island, Danmark og selvfølgelig Sverige.

Første opgør i puljen var mod norske HK Eidsberg. HIH kom foran fra kampens begyndelse, men det var tydeligt, at der skulle spilles lidt premierenerver ud af kroppen. Holdet brændte en del store chancer, hvilket gav HK Eidsbergs kontrafase gode betingelser. I 2. halvleg så nerverne til gengæld ud til at være forsvundet, og HIH trak fra. Kampen blev vundet 24-18, og alle 15 spillere fra HIH var kommet godt ind i turneringen.

Næste puljekamp mod Kungsängens SK fra Sverige blev vundet 28-19 (14-8) efter en disciplineret indsats hele vejen igennem. Resultatet betød, at HIH var sikre på en kvartfinale, og holdet kunne se frem til puljefinale mod norske Oppsal IF Håndball. De unge enhjørninge var opsatte på at vinde puljen, og de satte sig hurtigt på kampen. Kampen blev vundet 27-14, og holdet havde dermed fået det bedst mulige udgangspunkt til knockout-kampene.

I kvartfinalen stod Ullern IF fra Norge klar. Ullern IF var blevet 2’er i deres pulje, og havde leveret flere store sejre igennem puljekampene. Deres ekstremt hurtige fløjspillere havde voldt flere hold store problemer, så hvis HIH skulle videre i turneringen var kravet et disciplineret returløb hele kampen igennem.

Endnu engang startede holdet rigtig godt, og fik hurtigt bragt sig foran. Ullern blev dog ved med at hænge på, og stillingen ved pausen var 10-6 til HIH. Da 2. halvleg startede virkede det til gengæld til, at pigerne havde besluttet sig for at lukke fuldstændig af i forsvaret.
I flot samarbejde med keeperne lykkedes det at begrænse Ullern til kun 2 scoringer, og kampen blev vundet med overbevisende 21-8.

Semifinalen bød endnu engang på norsk modstand i form af Våg HK. Våg HK havde, med et ekstremt aggressivt forsvar, startet turneringen med at slå de svenske arrangører og forhåndsfavoritter Kärra HF, og der var derfor lagt i kakkelovnen til en ekstremt spændende semifinale.

Kampens begyndelse viste, at det var to gode forsvar, som mødtes. Våg HK havde holdt fast i den aggressive forsvarsstil, som til tider lignede et regulært helbanepres. Dette voldte en del problemer i starten af kampen, men heldigvis stod HIH’ernes forsvar også skarpt, og stillingen efter 1. halvleg var 7-7.

I 2. halvleg fik de unge enhjørninge mere styr på angrebsspillet, og de fik spillet sig til en føring på 13-9.
Våg HK nægtede dog at give op, og det lykkedes dem, at hente HIH’erne igen. Med 30 sekunder tilbage af kampen var stillingen 16-16 med HIH på bolden.

2 stolpeskud fra HIH inden for de sidste 5 sekunder gjorde at kampen endte uafgjort, og der skulle derfor spilles ’Golden Goal’.

HIH vandt lodtrækningen, og kunne starte med bolden. Det lykkedes dog ikke at score i første angreb, og Våg HK fik chancen for at afgøre kampen. HIH-forsvaret holdt heldigvis til presset, og bolden kom på HIH’s hænder igen efter et langskud over mål.

I angrebet fik Thea Schutz Vesterdal, på stregen, tilkæmpet sig et straffekast efter et flot indspil fra Camilla Rubæk. Hele hallen kogte, men Emilie Lund gik køligt til pletten, og satte flot bolden ind bag Vågs keeper. Finalepladsen var dermed sikret, og jublen kunne bryde ud!

I finalen ventede arrangørerne fra Kärra HF, som har flere svenske ungdomslandsholdsspillere på holdkortet. HIH var nu virkelig kommet på udebane, og gjorde sig klar til, at blive sat under pres fra de mange fremmødte tilskuere. Efter indløb og nationalsang var finalen klar til at gå i gang.

De unge enhjørninge var flyvende fra kampens start, og kunne efter 10 min. bringe sig foran 6-2.

Kärra HF svarede hurtigt igen, og med en flot scoring fra venstrefløjen reducerede de til 6-5.

HIH lukkede nu fuldstændig ned i forsvaret, og med en storspillende Anne Christine Bossen i målet vandt de den næste periode 7-0. Herefter var sejren aldrig rigtigt i fare, og ikke engang 7 mod 6 og en mandsopdækning af Julie Bodholdt Steffensen kunne ændre på kampens udfald.
Finalens resultat blev 20-15 (9-5) og pigerne kunne lade sig hylde som vindere af Norden Cup 2018.

Kampens fightere blev Camilla Rubæk og Julie Bodholdt Steffensen.

Holdets næste udfordring bliver i U16 ligaen d. 20/1 på hjemmebane mod Viborg HK.