Hørning Håndbold & Skanderborg Håndbold påbegynder nyt ”U15 projekt”

Samarbejdet gælder både på drenge- og pigesiden

Hørning Håndbold og Skanderborg Håndbold påbegynder et nyt U15-projekt. Det betyder, at både drenge- og pigehåndboldspillere i årgang 2004 og 2005 fra de to østjyske klubber allerede fra sæsonskiftet kan se frem til nye muligheder i forbindelse med den nye U15 årgang. Det fremgår af en pressemeddelelse fra de to klubber.

"I klubberne har vi valgt, at benytte ændringerne i årgangsstrukturen som katalysator for projektet som har til hovedformål, at udvikle de mange håndboldspillere, som findes i disse årgange i området," lyder det.

Grundtanken er at lave en U15 talentgruppe på 24-27 spillere som skal danne to hold, på både pige- og drenge siden.

Derudover håber klubberne at kunne bevare U15 breddeholdene ude i de to klubber, men hvor der vil være stor fokus på samtræning imellem disse for også at lave et super godt træningsmiljø for bredden.

Er der ikke spillere nok til at lave selvstændige hold, vil et samarbejde på breddeniveau også være en oplagt mulighed.

Udvikling til næste niveau

Spillerne i U15 talentprojektet kan se frem til at opleve en meget anderledes og spændende tilgang til både træning og kamp; Altid med fokus på, at udvikle den enkelte til næste niveau.

"Først og fremmest ønsker vi, at ansætte 3-4 meget kvalificerede haltrænere, som skal varetage udviklingen for hele gruppen. Vi påtænker, at stille op med et 1. divisionshold i både Hørning Håndbold og Skanderborg Håndbold og dermed have to stærke hold, som kan træne og fungere som én stor træningsgruppe i dagligdagen – og drage nytte af hele 3-4 dygtige trænere i stedet for en eller to. Tanken er ikke at lave et decideret 1. hold og 2. hold, men at lave holdene ud fra, at hver enkelt spiller kan udvikle sig og blande kortene, så der spilles flere jævnbyrdige kampe og dermed mulighed for bedre udvikling i kampsituationerne," fortæller klubberne og tilføjer:

"Derudover vil vi se kampene som både vigtige og motiverende for spillernes udvikling som håndboldspillere, men samtidig vægte træningen tungere end kampene. Det medfører, at træningen i høj grad bliver baseret på langsigtet udvikling af den enkelte spiller – individuel basistræning samt pladsspecifik træning, vil være en stor del af pensum for spillerne."

Samtidig vil spillerne nyde godt af at være en stor træningsgruppe på et jævnt niveau, som kan udfordre og presse hinanden i den daglige træning.

"Desuden vil vi både som hold men også i individuelle sammenhænge træne på kryds og tværs med klubbernes øvrige hold, som vi har tradition for i forvejen. Det medfører, at spillere med gode håndboldmæssige kompetencer, stor fysik eller andre iøjnefaldende fordele kan kastet på dybt vandt internt i vores eget træningsmiljø – eller spille opad i en kampsituation," fremgår det.

Spiller to steder

Både den stemningsfyldte Super Brugsen Arena i Hørning, men også de flotte haller på Skanderborg Fælled – hvor kommunens bedste faciliteter findes – vil blive inddraget i U15 projektet, hvor der skal spilles kampe begge steder og dermed tilgodese begge klubbers tilskuere.

"Håbet er også at udvikle så mange spillere som muligt, så SHEA holdene i fremtiden kommer til at bestå af flere lokale spillere, samtidig med at der også kan laves hold i breddemiljøet i de to klubber, så vi dermed har flest mulige aktive spillere i denne aldersgruppe," slutter klubberne.

Generation 24