Hvad kigger talenttrænerne efter?

Nu går det snart løs. I Øst starter man i aften, i Vest i morgen, men hvad kigger talenttrænerne egentlig efter og hvor mange kan forvente at blive udtaget. Det prøver talentansvarlig på herresiden Claus Hansen at kaste mere lys over.

-  Talenttrænernes opgave er grundlæggende at følge strategien i The Danish Way. Det er således ikke deres personlige håndboldfilosofi de skal selektere efter, de skal være loyale overfor de retningslinjer der arbejdes efter i Dansk Håndbold Forbund, slår Claus Hansen fast og siger videre:

- Præstation, potentiale og personlighed er nøgleordene og det fører for vidt, at uddybe det her, der kan de interesserede læse videre på http://www.dhf.dk/landshold/the-danish-way/

- Hvis jeg skal prøve at være lidt mere konkret på nogle få punkter, så vil de være opmærksomme på spillernes forsvarskvaliteter, for dygtigere forsvarsspillere er uanset hvilken position de spiller i høj kurs på seniorniveau. Talenttrænerne skal desuden have et vågent øje på om spillerne lykkes på grund af fysik eller teknik, dem der lykkes på teknik er de mest interessante, for der er ingen der er så fysisk stærke, at det kan bære dem igennem alene. De skal kunne bevæge sig, de skal have spilforståelse ellers går de i stå, når de andre bliver ligeså store som dem selv”, fortæller den talentansvarlige. 

- Desuden prøver talenttrænerne at se efter potentielle ledere, selvom det kan være vanskeligt for spillerne at vise det aspekt frem i den sammenhæng de præsenteres i i den kommende weekend. Men vi hungrer efter ledere, der kan drive et hold og kan samle holdkammeraterne og gå forrest i modgang, så de typer er også i høj kurs, konstaterer Hansen.

Til sidst nævner Claus Hansen ”de tomme hylders princip”.

- Håndbold skal være mangfoldigt, derfor er det vigtigt, at vi udvikler mange forskellige typer på de forskellige positioner. Man ved aldrig, hvordan spillet udvikler sig og derfor må vi ikke blive renonce på en bestemt type. Der skal både dyrkes en ny Anders Eggert, en ny Casper U. Mortensen og en ny Magnus Landin på venstre fløj. Det princip gælder alle positioner, fortæller Claus Hansen.

Hansen kan ydermere oplyse, at man forventer at udtage omkring 25 spillere i Øst til en træningsdag 14 april og omkring 35 spillere i Vest til en træningsdag 15 april. Derefter udtages ca. 50 spillere i Medielejr i juni og de første 02ere kommer ind i Talenttræningen til september.