Indlæg: 7 hold i U18 rækken - hvordan skal det kunne lade sig gøre?

Der er frustration i Aalborg over en turneringsstruktur, der ramler sammen med landsholdssamlinger

Følgende er skrevet af Kenneth Hedegaard Jensen, U18-træner i EH Aalborg.

Der er kommet et ekstra hold med i U18 1. division, og det er jeg egentligt tilhænger af. Men der er noget, der slet ikke giver mening: U19/U20 landsholdet har samlinger fra 18.-21 november og fra 4.-10. december. Derudover har de fleste U18 hold også enkelte årgang 2002 spillere med. De skal samles fra 28. november til 6. december. Derudover kommer pigernes studieture, som selvsagt også skal passes.

U19/U20-landholdsspillerne kan altså ikke være med for på deres klubhold i 11 dage i den travleste periode af sæsonen. U17/U18 landsholdspillere kan ikke være med i 9 dage, som selvfølgelig ligger forskudt af U19/U20 landsholdet.

Derudover skal vi selvfølgelig være ordentlige ved spillerne og ikke spille kampe hverken dagen før de skal afsted eller dagen efter de er kommet hjem. Det betyder for os i Aalborg, at vi potentielt ikke kan spille kampe fra den 27. november til den 10. december.

Det betyder også, at vi skal spille 12 kampe fra 30. september til og med den 27. november. Altså: På under 2 måneder skal vi spille 12 kampe. Det virker for mig helt vanvittigt at man i turneringsudvalget ikke har tænkt på dette! Det går selvfølgelig også ud over elitecuppen, som vi selvfølgelig må melde fra til.

Nogen vil nok mene, at vi bare kan spille uden vores ungdomslandsholdsspillere, og det kan man sikkert også, men når vi er oppe på 3-4 kampe, så giver det ikke mening mere. Det er også kedeligt, at fordi man er på et ungdomslandshold, så ikke kan spille de fede klubkampe.

Derudover spilles der en ”vigtig” kvalkamp 10. december, hvor 4 hold skal spille om den eftertragtede ligaplads. I den kamp er der så ingen U19/20 landsholdspillere med. Det er virkelig et kedeligt scenarie.  

Med denne form tror jeg, vi kommer til at se klubber, der skal spille 6-7 kampe i november. Det tror jeg ikke er i nogens interesse og slet ikke DHFs. Jeg er også med på, at man prøver noget nyt, men så skulle man have været ude for længst og lade turneringen starte midt i september og slutte 15.-16. december i stedet.

Jeg ved, at det ikke kun er i Aalborg, at man er frustreret over denne turneringsform.

Generation 24