Indlæg: For stort fokus på at vinde

Søren Vammen, mangeårig håndboldtræner i både senior- og ungdomsrækkerne, har leveret følgende:

Analyse; Overværede mange kampe til U12 uofficielt DM i Hvidovre i weekenden. Een ting sprang i øjnene;

Jo dårligere et holds grundspil, boldtempo, pres-spil var og jo ringere de individuelle færdigheder var, des flere angrebsåbninger havde de! Og tendensen var meget tydelig både hos drenge og piger!

Angrebsåbningerne blev spillet stift, fantasiforladt og selvsagt uden, at de lykkedes, da modstanderne nemt kunne læse dem og var individuelt bedre.

Min konklusion er at alt for mange børne- og ungdomshold bruger alt for megen tid på at træne angrebsåbninger i stedet for at udvikle spillernes individuelle færdigheder. Min egen vurdering er, at de gør det, fordi at de satser mere på at vinde end på at udvikle spillere og hold. Men det er lidt som hurtige penge, det duer ikke på den lange bane, og bliver udstillet når man møder gode hold.

I øvrigt overværede jeg tilfældigvis en U12 drengetræning i en af Østdanmarks mest estimerede ungdomsafdelinger for ca. en måned siden, som bekræfter den kedelige udvikling. Truppen var delt i to grupper. I den ene ende blev der træner super godt med relevante øvelser for individuel udvikling og dygtig fejlretning. I den anden ende brugte 5 spillere 40 minutter på at træne tællefejl på fem kegler, og da man spillede til to mål, spillede den samme gruppe intet andet....

Når dette kan ske i en ellers fornuftig klub, så tør jeg slet ikke tænke på, hvad der ellers sker rundt omkring - men denne ensidige fokusering på resultater er stensikkert den primære årsag til den kedelige udvikling i medlemstallet i Dansk Håndbold...