INdlæg: Sæsonen der ikke må gå i glemmebogen

Den igangværende sæson skal ikke bare overstås, mener Rasmus Windfeldt

Følgende er skrevet af Rasmus Windfeldt, træner i Viborg HK:

Sæsonen der ikke må gå i glemmebogen

Vi er 2 måneder henne i håndboldsæsonen 20/21, men jeg er sikker på at de forskellige kredskontorer, JHF, DHF, HRØ og alle turneringslederne rundt om i klubberne allerede har lavet ligeså meget skrivebordsarbejde, som de gør i en helt normal turneringssæson. Hatten af for det kæmpe stykke arbejde der bliver lavet både på kontorerne i forbundene og alle de frivillige ude i klubberne.

Håndbold er lig med mental sundhed

Jeg er til daglig håndboldtræner for 25 friske 14-15 årige drenge. De ELSKER håndbold og sporten er en vigtig del af deres liv og identitet. Træning, kampe, samvær med ens håndboldkammerater er vigtig for alle unge piger og drenge. Dette er lige meget om man spiller 1 Division eller i C-rækken. Jeg fornemmer en hvis bekymring hos vores drenge i klubben. Må vi mon spille kampen i weekenden, er sæsonen snart lukket ned og er det næste at mundbindet skal være på under kampen. Alt sammen ting, der fylder ligeså meget i de unges hoveder, som det fylder hos os trænere og ledere.

Har vi allerede opgivet sæsonen?

Jeg kan med bekymring flere steder læse, at denne sæson bare skal overstås. Der er mange udsatte kampe, især i de 7 nordjyske kommuner, og det er meget besværligt at få afviklet kampene lige nu. Det vil selvfølgelig også bare være det nemmeste og så håbe, at vi i sæsonen 21/22 bare kan give den fuld gas.

Men kære håndboldvenner, det kan vi simpelthen ikke byde de unge mennesker i håndboldsporten. Jeg tror i hvert fald på at der er håb. Håb for en fantastisk god og selvfølgelig meget anderledes sæson. Tidligere beskriv jeg at nogle af drengene (og deres forældre) havde en vis bekymring omkring de forskellige sikkerheds tiltag i håndboldporten. Men jeg oplever også de unge spillere som utrolig omstillingsparate og villige til at gå rigtig langt for bare at spille håndbold! Dem skylder vi at gøre ALT, hvad vi kan for at få afviklet turneringen.

Flytninger og udsatte kampe

I min klub Viborg HK har vi en spiller som bor i Vesthimmerland kommune. Dette betyder at vi er i vores gode ret til at forlange at få flyttet alle vores kampe så længe de nordjyske kommuner er lukket ned. Han er en kampafgørende spiller på vores 1. Div. hold, alligevel har jeg valgt at vi selvfølgelig spiller kampene som planlagt.

Dette års turnering handler for mig at se om at få spillet en masse fede sjove kampe, udvikle sig på håndboldbanen og have et godt socialt miljø uden for banen (det gælder jo egentlig alle sæsoner). Vi må glæde os over hver gang vi får lov til at gå på banen i en kamp. Så kan det godt være at vi måske taber en kamp eller to mere over sæsonen fordi vi pt. må undvære denne spiller, men så længe vi har med børn og unge spillere bør kærligheden til sporten være større end kærligheden til at vinde.

Sundhed frem for alt

Vi skal 100 procent følge de retningslinjer, som bliver bestemt fra politikerne og ikke være kilde til at Covid19 sygdommen kommer ud af kontrol. Jeg var ikke enig i JHF´s beslutning da de gik enegang og udsatte turneringsstarten, men det er en helt anden diskussion. Lige nu er det vigtigste for mig, som elsker af håndboldsporten, at vores unge mennesker får lov til at have en masse fede oplevelser og jeg har i hvert fald ikke tænkt mig at putte sæsonen 20/21 i glemmebogen.

 

Generation 24