Indlæg: Skyder vi os selv i foden?

De unge spillere bliver taget som gidsler i den netop igangsatte nedlukning, frygter Ole Bitsch

Følgende er skrevet af Ole Bitsch, efterskolelærer på Efterskolen Hald Ege og EHF Master Coach.

Formålet med dette indlæg er ikke at skyde med skarpt mod turneringsudvalget. De gør et rigtig godt stykke arbejde. Dog står de som alle andre i en situation, hvor det har været fuldstændig umulig at forudsige, hvad fremtiden bringer. Derfor håber jeg, de vil kigge seriøst på de unges spilleres optimale udviklingsbetingelser i denne mærkelige tid.

Jeg er alvorlig bekymret for, at vores unge spillere bliver taget som gidsler i den netop igangsatte nedlukning - altså de spillere som har en rolle på klubbernes seniorhold. Reglen med at to spillede kampe i træk på et seniorhold medfører, at man skal spilles fri er som sådan fin nok - men jeg mener ikke den holder med de nuværende restriktioner. Derfor håber jeg, at der i den kommende periode vil blive dispenseret for denne regel.  Lad mig forklare nærmere.

  1. Er der tale om en måneds nedlukning, må klubberne/spillerne tage det til efterretning, men det mest sandsynlige er nok, at det bliver forlænget.
  2. En spiller der har spillet 2 kampe i træk på klubbens seniorhold og ikke kan blive rykket ned, vil med fordel kunne overveje at skifte til en anden klub ift. at få en karensperiode på 30 dage. Rigtig ærgerligt for klubben.
  3. Nogle af disse spillere kæmper for landsholdspladser - og at de nu ikke kan få lov til at spille kamp i en måned - måske mere - vil være et kæmpe udviklingsmæssigt tilbageskridt for den enkelte.
  4. Endelig må vi skæve lidt til det konkurrenceforvridende element i den nuværende situation, hvor forsamlingsforbuddet er sænket til 10 personer. Altså er det ikke muligt for seniorhold (til og med 2. Div.) at træne med hele truppen. Men er man i en klub, hvor man er en del af et 1. Divisions eller Liga set-up, giver det nogle helt andre muligheder for at opretholde træningen i en sådan grad, at de står endnu mere rustet til når turneringen igen genoptages.

Jeg er fuldstændig på det rene med, at de implicerede klubber kunne have valgt at lade sine unge spillere sidde over i den netop overståede weekend - men med en aktiv rolle på klubbernes seniorhold har det givetvis ikke været en mulighed. Derfor håber jeg, at reglerne vil blive kigget efter i sømmene, så det ikke går ud over de unge mennesker og klubberne.

Der er sikkert mange flere perspektiver, som jeg ikke får fremført her, men lad os endelig få dem på bordet, så vi får skabt en saglig debat, der taler til både klubbernes og spillernes fordel.

Generation 24