Indlæg: U18-miraklet fra Oure – der ikke måtte ske

Der bør kigges på turneringsstrukturen, lyder det fra TIK-træner Lars Eiberg Jørgensen

Følgende er skrevet af Lars Eiberg, TIK Taastrup 

Sidste weekend lykkedes det GOG 2 at slå GOG 1 og med sejren sikre sig en plads til det kommende DM for U18 drenge. Det kunne være prikken over det berømte ”i” og en understregning af den nu fuldstændige og totale dominans på drengesiden fra GOG.

Det kunne også være en anledning til at revurdere turneringsstrukturen. For de som følger U18 drenge på østsiden er resultatet af kampen et chok, da forskellen mellem GOG og de øvrige hold fra øst i denne sæson ligger i intervallet 10-20 mål.

Hvordan er det så muligt i en kamp, som afgør kvalifikationen til DM, at lillebror slår storebror, så de sammen kan drage til DM? På de sociale medier og ikke mindst ude i håndboldhallerne florerer rygterne om aftalt spil.

Her skal man dog være særdeles påpasselig, så længe der ikke er klare indikationer eller beviser for matchfixing. Jeg har heller ingen mistanke om nogle former for aftaler mellem spillerne. Jeg ser heller ikke et scenarie, hvor træneren har dikteret et resultat. Det betyder dog ikke, at det mærkværdige resultat skal forbigås i tavshed.

Såfremt resultatet ikke er en følge af en tilsigtet handling, hvad er da årsagen til GOG 2 er det eneste hold, som kan matche GOG 1. En forklaring kunne være det særlige forhold, der er ved kampe mellem hold 1 og 2. I givet fald har man har man stadig et alvorligt problem.

Dette gælder også, selv om man på papiret har gjort alt for at afvikle kampen under hensyntagen til fairplay overfor holdene internt og i forhold til de øvrige modstandere i puljen.

Har hold 2 en mulighed for at hente point, som ikke er inden for rækkevidde for andre hold, er afviklingen af turneringen ikke inden for rammerne af definitionen på fairplay.

Er ovenstående konklusion korrekt, kan man ikke længere have 2 hold under samme ledelse i samme turnering i fremtiden, når der kæmpes om en plads til DM. Det er problematisk med de meget få elitehold, som findes i U18, og dermed har GOG måske skudt sig selv i foden med det, som på papiret kunne være en kæmpe succes med 2 hold fra samme klub til DM.

Lars Eiberg (TIK Taastrup – dem som ikke kom til DM efter miraklet fra Oure)

 

Generation 24