Ingen panik over manglende U19 hold

Skanderborg Håndbold har ikke noget U19-pigehold i denne sæson

Skanderborg Håndbolds ungdomsafdeling har i de seneste år været en dominerende faktor på landsplan på ungdomssiden. Derfor kan det undre, at klubben i denne sæson ikke har et U19-hold.

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at vi ikke har et U19-hold på pigesiden i denne sæson. Men det er ikke noget, vi går i panik over, siger Mikkel Voigt Frederiksen, leder af klubbens akademi SHEA.

Ifølge Mikkel Voigt Frederiksen skal man blandt andet kigge på indførelsen af de ulige årgange som årsagen til det manglende U19-hold.

- Flere af de spillere, vi havde på holdet, er jo 1. års seniorer efter den gamle struktur, og de var så gode, at de kan gøre sig på ganske højt seniorniveau. Vi har selv to med hos vores egne ligadamer. Så vi stod i en situation, hvor flere spillere søgte væk, og så var der ikke nok tilbage til et hold, konstaterer Frederiksen, der dog mener, at fremtiden ser meget lys ud på pigesiden i Skanderborg Håndbold.

- Vi har noget meget, meget dygtige U17-piger, der umiddelbart hører til de bedste hold i landet. Flere af spillerne herfra træner med vores ligadamer, hvilket naturligvis udvikler dem. Samtidig har vi søsat et meget spændende U15-projekt i samarbejde med Hørning, og her finder man blandt andet de piger, der sidste år vandt sølv ved U14-DM. Så vi tager det roligt, at der lige i år ikke er et U19-hold. Vi har med sikkerhed et af slagsen i sæson 20/21, lyder det.

Generation 24