Italiensk stævne hædrer Danmark

47.227 danske har gennem 50 år deltaget i Interamnia World Cup

I år afholdes den 51. udgave af Interamnia World Cup i Teramo i Italien - fra 8.- 14. juli. Og fordi der tages hul på en ny "cyklus" med år 51, har folkene bag stævnet valgt hvert år at hædre en nation, der har sat sit præg på turneringen. Og det hele begynder med Danmark.

Hæderen skyldes, Danmark gennem årene har sendt 1977 hold til den italienske turnering. Det gør Danmark til den nation, ud over Italien, der har leveret flest hold og spillere til turneringen.

- I den anledning vil vi gerne lægge særlig vægt på erobringen af ​​verdensmesterskabet, som det danske herrelandshold opnåede sidste år, samt på Dansk Håndbolds sportslige organisationsmodel, som vil blive brugt som et eksempel, lyder det fra Interamnia World Cup.

- Vil vil hædre, også gennem videoer, den succes som dansk håndbold har opnået. Vi vil organisere en serie af aktiviteter af forskellig slags og arrangere udstillinger, der skal sætte fokus på den specielle danske natur og landskaber. Vi vil også, i samarbejde med den danske ambassade i Italien, sætet fokus på ting som kultur og turisme i Danmark, lyder det videre.

Kigger man i statistikkerne, er Danmark det land, der har vundet mest i Interamnia World Cup med 72 sejre. I løbet af 50 år har 1977 danske hold fra 98 klubber deltaget i stævne 47.227 personer, fordelt på 27.678 spillere, 3655 trænere, 5931 ledere, 9885 medrejsende and 78 dommere.

Virum Sorgenfri er den danske klub, der har deltaget med flest hold. Over en periode på 18 år har 154 hold og 2158 personer taget turen til Interamnia World Cup - og taget 16 vindertrofæer med tilbage.