Jeg var ikke i tvivl om, at Oure Højskole var det rigtige sted for mig...

Et år fyldt med håndbold og højskoleliv. Et år, der resulterede i en DHF Divisionstræneruddannelse og en masse nye venskaber. Sådan beskriver Sebastian Hedemand sit år på Oure Højskole

Tilbage i 2017 var Sebastian Hedemand i gang med diverse uddannelser for at kunne starte på DHF Divisionstræneruddannelsen, men så fik han øje på Oure. Et sted, der i håndboldverdenen er bedst kendt for to ting: 1. At være O’et i GOG og 2. At være omdrejningspunktet for et af Danmarks bedste talentudviklingsmiljøer indenfor håndbold. Og efter at have været et smut på Sydfyn, var Sebastian ikke i tvivl, at Oure Højskole var det rigtige sted for ham.

- På Oure kunne jeg komme i gang med det samme. Og jeg havde rig mulighed for at prøve mine trænerfærdigheder af på det U16 og U18-hold, jeg blev tilknyttet. Jeg kunne simpelthen ikke se, hvorfor jeg ikke skulle prøve det af, lyder det fra Sebastian Hedemand, der i dag er cheftræner for 3. division i Slagelse Håndboldklub.

 

En hverdag fyldt med håndbold og højskoleliv

Når du vælger at tage din træneruddannelse på Oure Højskole, fylder håndbolden meget. Du bliver undervist af ambitiøse og inspirerende trænere, som hver dag træner og guider dig til at blive den træner, du gerne vil være. Et ophold på Oure Højskole er dog meget mere end håndbold, hvilket Sebastian Hedemand hurtigt fandt ud.

- Det sociale fylder rigtig meget på Oure. Jeg var rigtig glad for hverdagen dernede, hvor jeg hver dag kunne se frem til en undervisning, der havde fokus på at gøre mig til en dygtigere træner, men hvor der også var masser af tid til at opleve det sociale aspekt af sådan et højskoleophold. Jeg har mødt så mange fantastiske mennesker på Oure. Og ikke kun fra håndboldlinjen, men også fra de mange andre linjer, som man tilbringer meget tid med, når man har ”fri” fra undervisning. Mange af dem snakker jeg stadig med i dag, fortæller den tidligere håndboldtrænerelev, som lærte meget af sit ophold på højskolen.

-  Jeg blev i dén grad udfordret på højskolen. Jeg havde nogle helt fantastiske lærere, som jeg skylder en stor del af den udvikling jeg gennemgik på det år. I starten gik de meget til os som ”træner”, hvilket jeg lige skulle vænne mig til, men som jeg sætter stor pris på i dag. Og så var niveauet på store dele af holdet rigtig højt, så vi kunne hele tiden have en skarp debat, hvor der var plads til at udtrykke sin mening – også selvom den var en anden end de andres. Jeg ville aldrig have været det ophold foruden, lyder det fra Sebastian.

Går du og drømmer om et højskoleophold og en træneruddannelse?

Hvis du går rundt med drømmen om at blive håndboldtræner og har lyst til at være en del af et stærkt håndboldmiljø, som også inkluderer et tæt samarbejde med håndboldklubben GOG, er Oure stedet at være.

Der starter nye hold på håndboldtræneruddannelsen den 8. august, hvor der stadig er få ledige pladser.

Læs mere om træneruddannelsen her:

https://oure.dk/hoejskole/sport/haandboldtraener/

Generation 24