Jens Dolberg i 'byttehandel'

Bjerringbro-Silkeborg køber Mads Kjeldgaard Andersen fri af kontrakten i Mors-Thy Håndbold og udlejer Jens Dolberg til Mors-Thy Håndbold samtidig med en toårig kontraktforlængelse

BSV fortæller følgende:

Det unge talent Mads Kjeldgaard Andersen sluttede en målrig sæson af med at underskrive en treårig kontrakt med den midtjyske topklub Bjerringbro-Silkeborg – en kontrakt, som løb fra 1. juli 2020 til 30. juni 2023, men som nu begynder allerede d. 1. juli 2019 og dermed løber fire år.

Mors-Thy Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg har indgået en aftale, som betyder, at Mads Kjeldgaard Andersen kan trække i den sorte trøje og løbe på banen for Bjerringbro-Silkeborg allerede i den kommende sæson. Samtidig sætter Bjerringbro-Silkeborgs unge talent Jens Dolberg kurs mod Mors-Thy Håndbold, idet han lejes ud til klubben i den kommende sæson.

En god aftale for begge klubber

De to klubber har gennem noget tid været i dialog omkring skiftet. Det er endt med en aftale, der for begge klubber er tilfredsstillende.

Fra ledelsesgangen hos Mors-Thy Håndbold lyder det:

- Mors-Thy Håndbold gør det her, da størrelsen på kompensationen er så stor, at det ikke ville være ansvarligt at takke nej. Samtidig er vi rigtig glade for – specielt tidspunktet taget i betragtning – at det lykkedes os at få talentet Dolberg som en del af handlen. Dolberg skal til U21-VM sammen med to af vores egne spillere, Tilsted og Lindgren, siger Henrik Hedegaard, der er sportschef i Mors-Thy Håndbold.

Muligheden for at tilknytte Mads Kjeldgaard Andersen et år før tid er muliggjort via yderligere opbakning fra sponsorer i Bjerringbro-Silkeborg:

- Vi er glade for, at Mors-Thy Håndbold har været villige til at tage dialogen omkring at tilknytte Mads før tid. Med baggrund i tidspunktet, kort før sæsonstart, og Mads’ kvaliteter, har vi betalt en kompensation, som jeg vil betegne som rimelig. En kompensation, som det ikke havde været muligt at betale, hvis det ikke var for ekstra opbakning fra vores trofaste sponsorer, siger direktør Jesper Schou.

- Jeg ser det samtidig som en god løsning for Dolberg at komme til Mors-Thy Håndbold. Her kommer han til et godt træningsmiljø, og muligheden for mere spilletid er alt andet lige større. Vi tror på, at Jens Dolberg kan udvikle sig til ligaspiller hos Bjerringbro-Silkeborg, hvorfor vi samtidig med udlejningen har forlænget Dolbergs kontrakt frem til 30. juni 2022, siger direktøren.

 

Også tilfredshed hos spillerne

- Jeg ser frem til allerede et år før den oprindelige aftale at skulle bære Bjerringbro-Silkeborg-trøjen. Skiftet ser jeg som et step op i min karriere, og jeg glæder mig til at vise Bjerringbro-Silkeborgs fans og det resterende Håndbolddanmark, at jeg er klar til dette step, siger Mads Kjeldgaard Andersen.

- Hele min håndboldopvækst har jeg fået først gennem HF Mors, Sports College Mors og til sidst Mors-Thy Håndbold. Der er så ufatteligt mange mennesker, som står mig nær i og omkring klubben. Så jeg vil sige et kæmpe stort tak til både klubben, fans, mine trænere gennem tiden og ikke mindst tidligere holdkammerater, siger Mads Kjeldgaard Andersen, som binder håndboldskoene i en ny hal allerede næste uge.

Også Jens Dolberg glæder sig til nye udfordringer:

- Det bliver et spændende kapitel i min karriere. Jeg glæder mig til at tage den blå trøje over hovedet, og jeg glæder mig til at spille foran Bette Balkan, siger Jens Dolberg, der dog først trækker i landsholdstrøjen til U21-VM i Spanien, før han tropper op til træning i Nykøbing og Thisted.

- Jeg skal til Mors-Thy Håndbold for at vise, hvad jeg kan, udvikle mig mentalt samt fysisk og spille i begge ender af banen. Udover det håber jeg på at få en masse erfaring, som jeg kan bruge videre i min karriere, siger venstrebacken.

Mads Kjeldgaard Andersen og Jens Dolberg står over for hinanden med nye klublogoer på brystet, når Mors-Thy Håndbold tager imod Bjerringbro-Silkeborg i 1/8-finalen i Santander Cup søndag d. 25. august.

Generation 24