'Kaninudtagelse' handler om at give plads

U21-landstræner Stefan Madsen forklarer 'forfremmelsen' af Oliver Norlyk

Der skal nok være en og anden, der tænkte følgende tanke, da U21-landstræner Stefan Madsen udtog U19-landsholdets Oliver Norlyk fra Aalborg Håndbold til de kommende landskampe: Er der ingen højre backs i årgang 98 og 99, der er gode/spændende nok?

Derfor har Ubold spurgt Stefan Madsen om baggrunden for udtagelsen af Norlyk, der i øvrigt ikke er den første spiller, der tager turen opad fra U19 til U21. Blandt andet TTH's Jonathan Würtz og Aalborgs Magnus Saugstrup har også gjort det, i øvrigt med succes.

- Der er flere ting i det. Hvis vi kigger på årgangene 00 og 01, så er der her mange dygtige højre backs, som vi gerne vil holde i spil i talentarbejdet. Ved at rykke Oliver op på U21, giver vi mere plads til de øvrige højre backs i denne årgang. Kigger vi på årgangene 98 og 99, så har vi her i bagkæden en meget stor gruppe stærke højrehåndede bagspillere, men, sammenlignet med årgangene 00 og 01, ikke den sammen bredde på højre back. Og så skal det med, at Oliver har gjort det rigtig godt til de samlinger, han har været med til hos de ældre spillere, siger Stefan Madsen og tilføjer:

- Denne gang er det Oliver, vi har flyttet op, det kan godt være at det bliver anden spiller næste gang.
Stefan Madsen har netop kunnet fejre, at hans U21-mandskab har fået et wildcard til sommerens VM. Spørgsmålet er så, hvad den sidste turnering - og den sidste tid - for årgangene 98 og 99 i talentsystemet skal bruges til.

- Det er rigtigt, at vi er ved at slippe årgang 98 og 99, og i den kommende tid skal vi have slebet de sidste ting af i forhold til et VM, hvor målet er at lave det bedst tænkelige resultat og måle os med de nationer, vi nu engang sammenligner os med. Men vi stirrer os ikke blinde på VM-turneringen, og der bliver fortsat arbejdet med spillerne. Eksempelvis har vi til den kommende landsholdssamling to keepere (Århus' Christoffer Bonde og Odder/Skanderborgs Salah Boutaf), der for første gang skal spille landskampe i udlandet, hvilket er noget, man lærer meget af, forklarer Stefan Madsen.


Følgende spillere er udtaget til U21-samling i Ishøj og turnering i Frankrig fra 8.-14. april:
Christoffer Bonde, Århus Håndbold
Salah Boutaf, Odder Håndbold
Rasmus Meyer, Fredericia HK
Mathias Gidsel, GOG
Frederik Iversen, Skanderborg Håndbold
Emil Jakobsen, GOG
Lukas Jørgensen, GOG
Kasper Lindgren, HF Mors
Emil Lærke, GOG
Andreas Magaard, TMS Ringsted
Mathias Møller, TM Tønder
Oliver Norlyk, Aalborg Håndbold
Jens Dolberg Plougstrup, BSV
Frederik Tilsted, HF Mors
Nikolai Vinther, Århus Håndbold
Jonathan Würtz, TTH Holstebro
Moussa Lihn Dembele (deltager kun 8.-9. april i Ishøj)

Generation 24