Kenneth Bach Hansen skal træne sønderjyske talenter

Kenneth Bach Hansen skal fra sommer være U19-træner i SønderjyskE og være tilknyttet Sønderborg Håndbold og Team Haderslev KFUM

Tilskuerne i Broager Sparekasse Skansen har set ham spurte langs linjen og flyve ind over stregen mange gange, og nu vender Kenneth Bach Hansen hjem – nu som træner for talenterne.

Kenneth Bach Hansen skal fremover være træner for SønderjyskE’s U19-hold og træne de største sønderjyske talenter, der er tilknyttet Sønderborg Håndbold og Team Haderslev KFUM (TalentCenter Haderslev).

Den 29-årige sønderjyde, der er kamprekordholder i SønderjyskE Håndbold, skiftede i 2018 til norsk håndbold, hvor han sideløbende med sin aktive karriere i Runar Sandefjord har taget trænerkurser. Nu tager han endnu et skridt frem i trænergerningen, når han fra 1. juli 2022 skal træne talenterne i Sønderjylland. Desuden bliver han en del af et nyt talentråd i SønderjyskE Herrehåndbold.

Sportsdirektør Simon Hajdu Lindhardt glæder sig over, at Kenneth Bach Hansen nu vender retur til SønderjyskE i en ny funktion.

- Vi er meget glade og stolte over, at vi kan præsentere Kenneth Bach Hansen som ny U19-træner. Det er nærmest som en cirkel, der bliver sluttet, idet han startede i Hørup UI og senere kom til Sønderborg Håndbold. Han fik også slået sit navn godt fast i SønderjyskE Herrehåndbold, hvor han er rekordholder med 239 ligakampe.

- Han har en stor drøm om at gøre trænergerningen til sin levevej, og nu starter den her i SønderjyskE, hvor den aktive karriere også startede. Han skal stå i spidsen for vores U19-hold og deltage i vores nye setup omkring et talentråd, som kommer til at bestå af yderligere tre-fire personer, som i fællesskab skal stå for vores unge talenter.

- Han vil få den nødvendige sparring med ligatrænerteamet og Thomas Mogensen omkring de kommende talenter, og vi glæder os meget til samarbejdet. Vi er sikre på, at han kan bruge sine egne erfaringer, når han skal hjælpe de kommende talenter videre, siger Simon Hajdu Lindhardt.

Et nyt kapitel

Kenneth Bach Hansen glæder sig til at tage fat på de nye udfordringer i SønderjyskE.

- Jeg glæder mig til at tage hul på et nyt kapitel i mit håndboldliv. Jeg er glad for, at denne mulighed er opstået i klubben, hvor jeg selv er opvokset og har spillet. Jeg glæder mig til at kunne hjælpe unge mennesker – både som håndboldspillere, men også på det menneskelige plan.

- Derudover glæder jeg mig også til at være en del af et team, som har prøvet mange ting, og jeg er sikker på, at jeg kan lære noget af dem og tage nogle erfaringer med videre og udvikle mig som håndboldtræner. Jeg er en træner, som har meget fokus på det hele menneske, da jeg har en tro på, at hvis man skal blive en bedre håndboldspiller, skal tingene omkring den enkelte også fungere og være på plads, siger Kenneth Bach Hansen, som også glæder sig til at blive en del af TalentCenter Haderslev og Team Haderslev KFUM.

- Kombinationen af trænerjobbet i SønderjyskE og rollen i Haderslev giver rigtig god mening. Både forbi jeg kommer til at have med spillere i forskellige årgange at gøre, men også i forhold til samarbejdet mellem de to klubber. Det bliver selvfølgelig en ny opgave for mig, men med det setup, som Haderslev består af, så er jeg sikker på, at de vil hjælpe, og vi sammen skal få løftet dette til næste niveau, siger Kenneth Bach Hansen.

Fight og vilje

I Sønderborg Håndbold ser man også frem til samarbejdet med Kenneth Bach Hansen.

- For vores talentprojekt er vi så glade for den nye U19-træner, som om nogen selv har taget hele turen op igennem systemet og endte på øverste hylde. Den erfaring kan han bringe med ind i gruppen og vejlede de unge mennesker, når der er op- og nedture.

- SønderjyskE har altid stået for fight og vilje, og med Kenneth Bach Hansen i trænerrollen er vi sikre på, at det kommer til at afspejle sig i måden, vi fremover spiller på. Det er vigtige kompetencer og noget, de unge mennesker kan bruge igennem hele livet – også uden for håndboldbanen. Det er ikke alle, der ender med at kunne spille ligahåndbold, men så ved vi med sikkerhed, at vi har givet dem noget med videre.

- Med Kenneth Bach Hansen som cheftræner sender vi et klart budskab til håndboldverden om, at vi er seriøse omkring vores U19-talentprojekt. Dette vil både fastholde vores dygtige spillere, og vi tror også, at det vil kunne tiltrække spillere, siger Flemming Nielsen, bestyrelsesmedlem i Sønderborg Håndbold.

Arme over hovedet

Også i Team Haderslev KFUM og TalentCenter Haderslev glæder man sig over ansættelsen af Kenneth Bach Hansen. 

- Vi står med armene over hovedet og er meget glade for, at det er lykkedes os at få tilknyttet en stor kapacitet som Kenneth Bach Hansen til Team Haderslev KFUM og TalentCenter Haderslev på både ungdomsuddannelsen og talentklasserne.

- Kenneth Bach Hansen ved, hvad det vil sige at starte som ung og arbejde hårdt for sine mål og lykkes med at spille på højeste niveau, som han har gjort i SønderjyskE og i udlandet. Det er for os en vigtig erfaring, han kan give videre til vores unge talenter på deres vej. Han kommer med erfaring fra at arbejde med unge mennesker på håndboldlinjen fra hans ophold i Norge og senest fra Sportsefterskolen SINE. Vi ser rigtig meget frem til, at han starter her i Haderslev, siger Steen Petersen, bestyrelsesmedlem i Team Haderslev KFUM.

Generation 24