KFUMs Træner/Lederkursus: Vil uddanne langtidsholdbare trænere med ’hår på brystet’

Der er Juniorkursus på Hellebjerg Idrætsefterskole i uge 26

Når KFUMs Idrætsforbund i uge 26 på idrætsefterskolen Hellebjerg slår dørene op til sit traditionsrige Træner-/Lederkursus, er der et klart mål med de 13-20-årige kursister: Nemlig at grundlægge en træner- og lederkarriere, der holder i mange år. Måske endda hele livet.

Kurset er for alle, uanset om man dyrker håndbold, fodbold, badminton, volleyball, floorball eller badminton. Og man behøver ikke være aktiv i en KFUM-forening for at deltage i det ugelange kursus.

- KFUMs Idrætsforbund har sit udgangspunkt i de kristne livsværdier, og derfor er det helt oplagt, at vi netop er til for alle, medlemmer eller ej. På vores kurser vil der, ud over den sportslige del, også blive snakket om emner som etik, moral og særlige dilemmaer, man kan møde som træner hjemme i foreningen og generelt i livet. Vi vil nemlig gerne forholde os til ’det hele menneske’, og derved adskiller vores kursus sig fra de gængse trænerkurser, forklarer Erik Lorentzen, udviklingskonsulent i KFUMs håndboldsektion.

Fokus på robusthed

Erik Lorentzen forklarer, at man på kurset gerne vil bygge de unge træneremners robusthed op – ud over at give dem en række redskaber med hjem til foreningerne. Og det er ikke en forudsætning, at man allerede er træner hjemme i sin forening for at kunne deltage på de første trin i kursusrækken.

- Kursisterne får muligheden for at prøve trænergerningen af i en uge. De lærer blandt andet at formidle en aktivitet eller øvelse og at ændre i denne, hvis den ikke fungerer. Til sidst i kurset får kursisterne 150 SFO-børn som ’kaniner’, og vores erfaring er, at kursisterne er overraskede over, hvad de egentlig kan,” siger Erik Lorentzen og fortsætter:

- Træner-/Lederkurset handler også om at give de her unge mennesker et indblik i, hvad en forening er for en størrelse. Vores mål er at lade dem tage de indledende skridt mod at blive langtidsholdbare trænere og ledere i foreningen, fordi sådanne ledere og trænere er guld værd for en forening.

Noget tyder på, at KFUMs anderledes kursustilgang virker. Op mod 40 procent af kursisterne på et Træner/Lederkursus har således ikke tænkt på at blive trænere, inden de deltager i kurset, alligevel bliver cirka 70 procent af kursusdeltagerne trænere, når de kommer hjem til deres forening. Og over 50 procent af kursisterne fortsætter på næste trin af KFUMs uddannelsesprogram.

- Det faktisk nogle tal, vi er rigtig glade for, konstaterer Erik Lorentzen.

Læs mere om Træner/Lederkursus her: https://kfumid.dk/kurser/?category=lederkurser

Fakta

  • KFUMs Idrætsforbund har hovedkvarter i KFUM-huset på Jernbanegade i den midtjyske by Give.
  • KFUMs Idrætsforbund blev oprettet i 1918. I dag tæller forbundet 31.683 medlemmer og 105 foreninger, der tilbyder mange forskellige idrætslige aktiviteter.
    KFUMs Idrætsforbund er et breddeidrætsforbund under DIF.
  • KFUMs Idrætsforbund vil udvikle idrætten i sunde rammer på det kristne grundlag, hvilket betyder, at værdier som omsorg for medmennesket og medansvar for fællesskabet er vigtige pejlemærker i vores foreninger.
  • Den røde tråd i KFUM er børn og unge. KFUMs medlemsforeninger har aktiviteter for alle aldre, men langt de fleste aktiviteter, som udbydes af forbundet, retter sig mod børn og unge.
Generation 24