KIF Håndbold: Talentarbejdet har aldrig set bedre ud

Kolding-klubben præsenterer sit set-up

KIF Håndbold fortæller følgende:

Vi kan med stolthed præsentere det set up, der skal føre KIF Håndbolds planer om et talenttilbud i særklasse ud i livet. Det er et tilbud fra øverste hylde, der henvender sig især til klubbens egne talenter, men også til omegnens og landets bedste spillere.

Vi fokuserer i høj grad på den langsigtede udvikling hos den enkelte spiller, og gør alt hvad vi kan for at tilgodese de behov, der er for at de unge mennesker kan blomstre på og udenfor banen. Det gør vi ikke kun ved at fokusere på den håndboldmæssige del – altså det tekniske, taktiske, fysiske og mentale – men ved at se på det hele menneske. Vi tror på at trivsel på alle parametre i de unge menneskers liv, spiller ind på deres præstationer inde på de 40x20 meter. Derfor vil vi gøre alt i vores magt for at udvikle vores spillere, så de kan opnå deres fulde potentiale og på sigt slå igennem på den store scene, og blive indlemmet i håndboldligatruppen.

Direktør for KIF Kolding Elite, Teddy Hedegaard, udtaler:

- Vi er rigtig glade for det store arbejde, der bliver lagt i ungdomsafdelingen i klubben. Med over 400 medlemmer og mere end 25 spillere på mange af årgangene, ser det jo rigtig godt ud med talentmassen. Vi kan se på den vej håndbolden bevæger sig hen, at vi er nødt til at rekruttere spillere til ligaholdet af egen avl, for ikke at skulle ud i dyre løsninger hele tiden for at besætte holdet. Derfor er vi glade for det set up, der er til spillerne i talentgruppen, og vi har som mål at kunne høste frugten af det arbejde og indlemme 1-2 spillere til ligatruppen hvert år. Det kræver at vi fra ligaholdets side har fokus på ungdomspillerne for at gøre springet fra ungdom til senior så let som muligt. Det gør vi blandt ved at have spillere fast med til vores træninger og til kamp, når det er muligt, og generelt følge deres udvikling på tæt hold.”

Til at varetage træningen på U17 og U19 på herresiden har vi sammensat en erfaren og kompetent trænergruppe.

 

U17:

Bjørn Agerup – Uddannet divisionstræner fra Danmarks Trænerskole i Aalborg og mangeårig divisions, og ligatræner på både ungdom og senior

Anders Eriksen – mangeårig divisions, og ligaspiller i KIF, Ribe-Esbjerg, Fredericia og Tønder og har selv været igennem talentsystemet i DHF og KIF

 

U19:

Martin Hummelgaard – Uddannet divisionstræner fra Danmarks Trænerskole i Aalborg og mangeårig divisions, og ligatræner på ungdom og divisionsniveau senior. Har været igennem talentsystemet i KIF og DHF som spiller

Peder Sandholm – Uddannet divisionstræner fra Danmarks Trænerskole i Aalborg og mangeårig divisionstræner på ungdom og senior som både håndboldtræner og fysisk træner. Har været igennem talentsystemet i KIF og DHF som spiller

 

Målvogtertræning:

Peder Sandholm og

Anders Petersen – U20 Landstræner og mangeårig spiller i håndboldligaen for KIF, Sønderjyske, TTH og HC Midtjylland, Limoges i Frankrig og har været igennem talentsystemet i KIF og DHF 

Vi har prøvet at sammensætte et trænerteam, der i høj grad har hjertet i klubben og et særdeles højt niveau i Danmark, som kan varetage at sammensætte et træningsmiljø i særklasse, der kan lave spillere til klubbens ligahold. Der vil være stor fokus på den enkeltes langsigtede udvikling, men i høj grad ud fra klubbens motto: Klubben, før holdet, før den enkelte.

Udover det faste trænerteam er der tilknyttet mentaltræner, kostvejleder, fysioterapeuter og fysisk træner, så vi kan sikre at spillerne får det optimale ud af alle områder af deres træning.

Spillerne i talentgruppen får ugentligt tilbudt:

 

  • 3 haltræninger med holdet,
  • 1-3 træninger med ligaholdet, hvis niveau og træningsindsats er til det,
  • 3-4 fysiske træningspas
  • 1-2 morgentræninger hvis spilleren er tilknyttet akademiet i Kolding Elite.

Derudover afholdes 3 årlige testdage, så vi kan følge spillernes fysiske niveau og udvikling og 2-3 årlige personlige spillersamtaler med hver spiller.

U17, U19 og HS2 har alle træninger i samme tidsrum, så det giver nogle unikke situationer, hvor vi altid kan tilbyde spillerne at træne opad, og blive udfordret på et højere niveau. Samtidig får de en masse tid på deres eget hold, så der er rig mulighed for at udvikle sig, tage chancer og lave en masse fejl. Hver mandag hiver vi nettet mellem banerne op, og laver individuel, pladsspecifik teknisk træning på 4-6 mål på tværs af årgangene, hvilket også giver et helt særligt socialt sammenspil mellem de 3 grupper. Det, sammen med at Bjørn og Peder er med til at varetage morgentræningen på akademiet i Kolding Elite, gør at der er en berøringsflade hele vejen fra U13 og op til U19. Dette fordrer et helt specielt træningsmiljø og socialt liv i klubben på tværs af årgangene.

Peder Sandholm, U19 træner udtaler:

- Vi håber at spillerne får et langt og spændende håndboldliv, så er det vigtigt, at de har en masse spilleglæde, og føler sig værdsat og motiverede. Derfor forsøger vi at lave et træningsmiljø med varieret og udfordrende træning, der tilgodeser deres tekniske og taktiske udvikling, samtidig med at der er plads til familie, skole og venner. Det skal dog understreges, at det er et eliteprojekt vi har gang i, så vi har et kæmpestort krav om at spillerne prioriterer deres håndbold og specielt den fysiske træning højt. Gennem et højt fysisk niveau sikrer vi, at spillerne kan præstere deres optimale til kamp og træning, og at de kan få mange år med håndbold uden alt for mange skader. En anden af vores store opgaver som trænere, er at vi skal ruste de unge talenter mentalt og fysisk til at overkomme overgangen fra U19 til senior. Det er et stort skridt og en svær transitionsfase, og derfor er vi også glade, for det gode samarbejde vi har med ligaholdet, så spillerne allerede på U17 og U19 har trænet en masse med ligaholdet og været med omkring kampe, både på liganiveau og på andetholdet i 3 division.

 

Generation 24