KLG Håndbold tager initiativ til at fastholde teenagere i håndboldsporten

KLG har udsendt denne pressemeddelelse:

Som et forsøg på at tiltrække U16-U18 Piger og Drenge til håndboldens fantastiske univers, og samtidig fastholde disse drenge og piger længere tid i sporten, tager KLG Håndbold nu initiativ til en alternativ måde at tænke håndboldtilbuddet til denne målgruppe på.

Sune Kjeldgaard, formand i KLG Håndbold:

- Med udgangspunkt i vores egne U18 Drenge, der i den forgangne 2016/2017 sæson selv tog initiativ til at samle et hold af tidligere håndboldspillere, kan vi konstatere, at den nuværende turneringsform medfører nogle begrænsninger for 16-18-årige piger og drenge, som ikke nødvendigvis ønsker at spille i den bedste række i landet - og som heller ikke ønsker at spille kamp de fleste weekender.

- U18 Drengene har gennem sæsonen haft én ugentlig træningsaften, og drengene har hygget sig gevaldigt og fået et godt socialt sammenhold. De vil selvfølgelig også gerne spille nogle kampe, men lavest rangerende mulighed i turneringen er U18 Drenge A. Med en flok drenge der både skal passe gymnasium, handelsskole eller anden uddannelse, har fritidsjobs, tager kørekort og meget andet, er det ikke altid lige sjovt at bruge en tirsdag aften på at køre fra Lind til Hjerm.

- Der har til de fleste kampe været et større frafald, og drengene har flere gange stillet med kun 5 eller 6 spillere. Vi tror derfor på, at en alternativ måde at tænke håndboldaktiviteter på, kan være en afgørende faktor for at tiltrække og fastholde piger og drenge i denne aldersgruppe.

Claus Hansen, ungdomslandstræner og talentchef på herresiden i DHF, er initiativtager til projektet og samtidig frivillig træner i KLG Håndbold:

- Jeg har i flere år argumenteret for, at den klassiske turneringsform ikke er det optimale tilbud for alle de teenagere, der på den ene side gerne vil spille håndbold, men på den anden side ikke drømmer om at blive landsholdsspillere. Både i min tid som underviser i gymnasiet og på min vej rundt i landet, oplever jeg en masse tilkendegivelser af, at man gerne vil spille håndbold, men ønsker fleksibilitet.

- Det er min klare opfattelse, at vi har mange senteenagere, som er gået kold i to-tre gange ugentlig træning og kamp de fleste weekender. Vi starter derfor projektet "Vild med håndbold" op i KLG Håndbold. Projektet henvender sig til U18 spillere, både piger og drenge, men er man første-års senior eller U16, er det ingen hindring.  Vi skal ikke indordne os under alle mulige regler, men alene tilstræbe at etablere et trænings- og kamptilbud, der giver alle en god fysisk oplevelse i fællesskab med jævnaldrende.

- Hele konceptet vil være bygget op omkring én gang ugentlig træning onsdag aften fra kl. 20.30 – 22.00 og stævner hver tredje eller fjerde lørdag i ALPI Hallerne i Lind. På kampdagene inviterer vi selv modstanderne, spiller et Final 4 stævne og slutter af med fællesspisning. Træningen og kampene vil være tilpasset niveauet og ambitionerne, men der vil være smæk på fra start til slut.

- Derudover vil vi månedligt lave sociale arrangementer hos f.eks. FC Midtjylland, HC Midtjylland, Herning Blue Fox, se Super Bowl eller spillernes egne gode ideer? Hvis der er stemning for det, vil vi slutte sæsonen af med et udenlandsk stævne, hvor håndbold og hygge kan gå op i en højere enhed."

Onsdag den 10. maj kl. 20.30 afholder vi første åbne træning i ALPI Hallerne i Lind. Vi opfordrer alle, der er bare den mindste smule interesseret og ”Vild med håndbold” til at møde op. Alle er velkomne!

For yderligere information kontakt venligst:

Sune Kjeldgaard

Formand, KLG Håndbold

Mail: klghaandbold@gmail.com 

Tlf.: 4087 2532

 

Claus Hansen

Mail: cha@dhf.dk 

Tlf.: 2164 0682

 

Information om KLG Håndbold:

KLG Håndbolds ungdomsafdeling har hold fra mor-far-barn til U18, og træner hver uge ca. 200 håndboldglade piger og drenge i ALPI Hallerne i Lind. Bestyrelsen har oversat KLG til Kammeratskab, Leg og Glæde – tre ord der gennemsyrer alt, hvad der foretages i foreningen. 

 

KLG Håndbold modtog i marts måned prisen som ”Årets Håndboldforening 2016/2017” i JHF Kreds 3, og er desuden nomineret som én af tre foreninger til prisen som ”Årets Idrætsforening 2016” af Herning Idrætsråd (prisen overrækkes 20. april).