Klumme: Jeg glæder mig i denne tid...

Skæve årgange og ny struktur "ryster posen" - måske

Den nye sæson er lige på trapperne - dejligt! Men den følger også år 1 med skæve årgange og med lige-ud turneringer i den bedste U19-række. Og indførelsen af kortbane og U9. 

Der er en række ting, jeg glæder mig til/er spændt på, hvordan spænder an:

* Kortbane: Hvad kommer det til at betyde?

* Nye dispensationsregler: Max. tre spillere må aldersmæssigt rykke nedad - uanset mængden af hold. og det er de samme tre spillere, der er tale om. Betyder det, at nogle klubber ikke kan stille hold?

* U19 ligaen: Får vi færre skader? Hvor mange af spillerne skal også spille senior? Ændrer strukturen på, hvilke hold der kommer til DM?

* Efterskolerne: Hvad betyder det, efterskolespillerne er 1. års U17 i stedet for 2. års U16. Logikken byder, at efterskoleholdene vil klare sig dårligere, men sker det også? Og hvis ja, hvor markant bliver forskellen fra tidligere år?

* Skanderborgs U17 drenge i U19 ligaen under Hørning-navnet. Skanderborg råder over næste to håndfulde spillere, der har fået landskampe i løbet af de seneste måneder. Og holdet vandt altså den jyske pokalturnering i U18 i sidste sæson.

Personligt er jeg vild med, at man i Skanderborg Håndbold har taget konsekvensen af, at man kan stille med så stærkt et hold i årgang 02/03, og rykket holdet op vel vide, at man dermed vinker farvel til et meget sandsynligt dansk mesterskab. Tør andre klubber fremover vægte udvikling frem for pokaler og vundne træningsdragter?

 

Generation 24