København får sit første sportsgymnasium

Københavns åbne Gymnasium og Vesterbroklubben Ajax København vil fra næste skoleår slå dørene op for Hovedstadens første sportsgymnasium

Ajax Københavns Sportsgymnasium (AKS) bliver navnet på den nye storsatsning, der samtidig bliver det første tilbud i Hovedstadsområdet, der vil integrere elitesport med ungdomsuddannelsesforløb og bolig i én samlet løsning. Det nye sportsgymnasium bliver en del af Københavns åbne Gymnasium, hvor eleverne vil komme til at gå i et almindeligt gymnasie, men på fleksible vilkår, hvor der bliver givet plads og rammer til, at der ved siden af uddannelse kan fokuseres på enten håndbold eller basketball.

- Vi er glade for og vildt stolte af, at vi på Københavns åbne Gymnasium er med til at lancere AJAX København Sportsgymnasium. Vi ser store muligheder i at tilbyde de unge sportstalenter en gymnasial ungdomsuddannelse, samtidigt med at vi – i tæt samarbejde med AJAX København – skaber rum og tid for at de unge mennesker også kan udvikle sig sportsligt i hhv. håndbold og basketball, forklarer Rektor for Københavns åbne Gymnasium, Anne-Birgitte Rasmussen.

Et samarbejde man i AJAX København ser på med stolthed og som det naturlige næste udviklingsskridt for at nå målet om at gøre København til et attraktivt talentcenter for unge spillere, der gerne vil prioritere både sin skole og sport:

- I hele landet ser vi flere steder en øget professionalisering af talentarbejdet, og ønsker vi fortsat i København at være en del af den nationale elite, er vi nødt til at skabe rammerne for, at unge idrætsudøvere, der har viljen til at satse på sin sport, kan få lov at harmonere, hvad vi ser som de tre grundpiller: sport, uddannelse og fritid. Det mener vi, vi i samarbejde med Københavns åbne Gymnasium har fundet, udtaler Flemming Thomsen, formand for AJAX København.

Landstrænere tilknyttes

De første trænere til det nye sportscollege er allerede håndplukket.

På håndbold-linjen er man indtil videre lykkedes med at tilknytte fire kompetente trænere: nuværende assisterende landstræner for U20 herrerne, Mathias Albrektsen, nuværende områdeleder for talenttræningen i Østdanmark, Martin Holmgaard Pedersen, tidligere landsholdsspiller fra Nykøbing Falster Håndbold, Kristina ’Mulle’ Kristiansen, samt cheftræner for Ajax Købehavns håndboldliga damer, Dennis Bo Jensen. På basketball-linjen tilknyttes den bedste danske basketballspiller gennem de sidste 10 år i, Chanan Colman og den assisterende A-landstræner Jesper Winther Sørensen. Der arbejdes på at lukke endnu en stor basketballtræner af højeste kaliber til projektet.

- Målsætningen for hele samarbejdet mellem AJAX København og Københavns åbne Gymnasium er at skabe det næste skud på stammen af talenter, der kan hjælpe til, at København forbliver en del af dansk håndbolds fineste selskab. Det kræver både de bedste spillere, men det kræver også de helt rigtige trænere, der ved, hvad det kræver for at blive topatlet, siger Flemming Thomsen fra AJAX København.

Både Mathias Albrektsen og Martin Holmgaard Pedersen vil udover at blive tilknyttet Ajax Københavns Sportsgymnasium også slå deres daglige folder som klubtrænere i Ajax København, hvor de henholdsvis vil besidde posterne som cheftræner for herreholdet i 1. division og cheftræner for U17 drengene.

Ønsker man at blive en del af Københavns nye talent-setup, eller ønsker man at høre mere, inviterer Københavns åbne Gymnasium til åbent hus den 9. januar og den 11. januar, hvor repræsentanter fra Ajax Københavns Sportsgymnasium vil være tilstede for at besvare spørgsmål.

Generation 24