Kommentar: Det skal nok gå alligevel ....

Der skal nok være rigtig mange ude i håndboldDanmark, der sidder og undrer sig efter U20 EM for drenge, hvor Danmark endte på en 12. plads – hvilket lige nøjagtig ikke giver direkte adgang til næste års VM. Men her fra min stol er der altså ingen grund til at gå helt i sort.

Indledningsvis kan man konstatere, at af de tre puljekampe, som Danmark spillede, kunne holdet lige så godt have tabt den kamp, der blev vundet, og vundet de to kampe, der blev tabt. Så knebent var det. Og så skal det med, at Frankrig blev nummer to og Portugal nummer fire ved EM – puljen var altså pivstærk.

Man kan desuden tage med i regnestykket, at Danmark helt bevidst havde sparet GOG’s Emil Lærke, der slet ikke var udtaget. En efter min mening voldsomt fornuftig beslutning – men der er vist ingen tvivl om, at Lærke, der ved sidste års VM endte på All Star-holdet, havde gjort en positiv forskel. 

Jeg vil også nævne, at en meget stor del af U20-landsholdet består af 99’ere, der endnu har til gode at blive seniorer. Det gør, alt andet lige, en stor forskel, når vi eksempelvis snakker duelspil.

U20-landsholdet består af spillere fra årgang 98 og 99. Hovedparten af de 98’ere, der var med i Slovenien, spiller allerede danske ligaklubber, og kigger man på 99’erne, så udmærker årgangen sig ved at have leveret et nærmest historisk antal ligaspillere. Listen kan ses herunder...

Så ja: Det var bestemt ikke prangende, hvad U20-landsholdet præsterede ved EM. Men alle hold har turneringer, hvor tingene af den ene eller anden grund ikke spiller. Så i stedet for at ærgre os ”røde og hvide” over landsholdet, så lad os glæde os over, at i hvert fald de danske ligaklubber kan se masser af potentiale i spillerne fra landsholdstruppen og fra både årgang 98 og (især) 99.

 

99’ere på kontrakt i ligaklubberne i den kommende sæson:

Skjern Håndbold - Tobias Rasmussen.

GOG Håndbold - Mathias Gidsel, Emil Lærke og Lukas Jørgensen.

BSV - Kasper Knudsen, Christian Holm og Jens Dolberg.

Aalborg Håndbold - Alexander Selmar.

TTH Holstebro- Thomas Damgaard, William Lind, Malte Justesen og Jonatan Würtz.

KIF Kolding København - ingen.

Nordsjælland Håndbold - ingen.

Århus Håndbold - Moussa Lihn Dembele.

Mors-Thy Håndbold - Nichlas Graugaard og Frederik Tilsted.

Ribe-Esbjerg HH ­– Niels Dahl.

SønderjyskE Herrer – ingen (gav i sidste sæson givet debut til Nikolai Keller, der nu spiller i Tønder).

Skanderborg Håndbold - Frederik Iversen og Salah Boutaf (udlejet til Odder). Gav i sidste sæson givet debut til Kristoffer Vestergaard og Frederik Iversen.

TMS Ringsted - William Asmussen.

Desuden brugte HC Midtjylland i sidste sæson Rasmus Hansen og Rasmus Madsen.