Følgende pressemeddelelse er udsendt af Mary Fonden:
Forrige mandag aften satte Kronprinsessen og Mikkel Hansen fokus på sammenhold, rummelighed og fællesskab i børnehåndbolden til Dansk Håndbold Award. Sammen overrakte de Antibulli-prisen til børneafdelingen i en klub, som sætter gode holdkammerater, spillernes tryghed og det at have det sjovt først.
Sammenhold er ikke det samme som at være på hold sammen. Gode børnefællesskaber opstår ikke nødvendigvis af sig selv. Og trivsel i fritidslivet handler blandt andet om, hvordan vi taler til hinanden på holdet og i klubben, om der er plads til at være anderledes, og hvordan vi arbejder for, at alle føler sig velkomne – til hver træning, hver kamp og uanset niveau.
Det var nogle af pointerne, da børneafdelingen i den nordjyske klub Aabybro HK modtog Antibulli-prisen mandag aften ved Dansk Håndbold Award i Viborg. Kronprinsessen og Mikkel Hansen overrakte prisen til U12-spillerne Lucas Nørgård Sobczak Dahl og Freja Klimt Johannesen samt tidligere træner for U14 Pernille Skov Nielsen, som indstillede Aabybro HKs børneafdeling til Antibulli-prisen. Til vinderne sagde Kronprinsessen:
- I har opbygget en kultur, hvor det at være sammen og have det sjovt kommer først, og hvor der ikke er én, men mange måder at måle succes på. I anser udvikling og trivsel som to sider af samme sag, og jeres ambition er, at håndbold skal være sjovt og udfordrende for den enkelte uanset niveau.
Mikkel Hansen supplerede med ordene:
- I Abybro bakker ungdomsspillerne op om de yngste spillere – både når der heppes fra sidelinjen, og når et enkelt holds sejr bliver fejret som hele klubbens. I træner selvfølgelig en masse håndbold, men sangskrivning, menneskepyramider, tårne af pasta og skumfiduser er også noget af det, I samles om i klubben. Aabybro Håndboldklub har med andre ord et sammenhold i topform.
Antibulli-prisen blev uddelt første gang til Dansk Håndbold Award. Prisen udspringer af Antibulli Håndbold, som er et samarbejde mellem Mary Fonden og MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning. Med Antibulli-prisen følger 20.000 kroner til en fællesskabende aktivitet for alle klubbens børnehold, og selvom Pernille Skov Nielsen ser pengene som en mulighed for at gøre endnu mere for fællesskabet blandt klubbens mange medlemmer, betyder anerkendelsen af trivselsarbejdet mere:
- Jeg har været i klubben i snart 12 år, og det gør mig vanvittig rørt og stolt, at jeg er en del af en klub med så stærkt et fællesskab, at vi formår at vinde en pris som denne. Det er et kæmpe skulderklap til de mange frivillige, der bruger utallige timer i klubben, og det giver helt sikkert endnu mere energi til at fortsætte det gode arbejde. Håndbold skal være sjovt og udfordrende for den enkelte. Vi laver arrangementer på tværs af hold, køn og årgange, fordi det er vigtigt for os at skabe tryghed for den enkelte, så alle føler sig som en del af noget større, og vi mener, at trivsel og udvikling skabes bedst, hvis man føler sig tryg, siger Pernille Skov Nielsen, tidligere træner for U14 i Aabybro HK.
Alle håndboldklubber i landet har haft mulighed for at indstille deres børneafdeling til Antibulli-prisen. Repræsentanter for Mary Fonden og MH24 har sammen med tidligere ungdomslandsholdstræner Claus Hansen udvalgt børneafdelingen i Aabybro HK som årets vinder af Antibulli-prisen.
FAKTA OM ANTIBULLI HÅNDBOLD
– sammenholdet vinder altid
Trivsel og god børnehåndbold går hånd i hånd. Det samme gør trivsel og et stærkt børnefællesskab. Men gode børnefællesskaber opstår ikke altid af sig selv. De kræver en aktiv indsats fra dem, der er involveret både på og uden for håndboldbanen – spillere, trænere og forældre.
Derfor har Mary Fonden og MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning skabt Antibulli Håndbold, som er et træningssite til børnehåndboldtrænere med konkrete øvelser, gode råd og redskaber, der gør det let at arbejde med sammenholdet og det gode børnefællesskab på både hold- og klubniveau. Alle elementer i Antibulli er gratis og frit tilgængelige på antibulli.dk.
Antibulli Håndbold kombinerer erfaringer fra antimobbe- og trivselsindsatser med erfaringer fra håndboldverdenen. Grundtanken er, at et stærkt sammenhold og gode børnefællesskaber forebygger eksklusion og mobning.
Målet med Antibulli Håndbold er, at…:
Mobning og trivsel i fritidslivet
Børn trives ikke automatisk, når de er sammen i deres fritid – og mistrivslen kan let forblive et overset problem, fordi det er frivilligt at deltage, og børn kan stoppe til fritidsaktiviteten, hvis de ikke trives.
Kilde: ”Tweens, fritid og trivsel”, Center for Ungdomsstudier for Mary Fonden og MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning, 2018. Undersøgelsen er foretaget blandt 1.450 elever i 3.-6. klasse.
Parterne bag Antibulli Håndbold
Antibulli Håndbold er udarbejdet af Mary Fonden og MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning i samarbejde med TrygFonden og Red Barnet.
Mary Fonden arbejder for at bekæmpe social isolation og har siden 2007 haft Mobning og Trivsel som et af tre indsatsområder. Mary Fonden identificerer, udvikler og driver selv projekter i samarbejde med relevante partnere. Læs mere på maryfonden.dk.
Mikkel Hansen etablerede i 2015 MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning, der har til formål at modarbejde mobning og øge trygheden og tolerancen blandt børn og unge i sportslige, kulturelle og sociale fællesskaber. Læs mere på mh24.dk.