Kval-kampe og landsholdssamling overlapper – men der er ingen panik

DHF har dobbeltbooket i april

Fra 13.-19. april skal der ifølge DHF’s termin spilles kvalifikationskampe i U17-ligaerne om en plads ved DM. Men i samme periode er der placeret en landsholdssamling, med kampe i Slovakiet, for U18-drengene. Det ligner optræk til kaos, men der er ingen grund til panik, siger Anders Fredsgaard, formand for DHF’s Turneringsudvalg.

- Kvalifikationskampene skal være spillet færdig 19. april, men klubberne kan gå i gang med dem, lige så snart den ordinære sæson er slut. Det betyder, at kampene fx kan spilles torsdag og søndag i påsken, siger Anders Fredsgaard.

Det er i øvrigt første gang, at disse kvalifikationskampe skal spilles. Her mødes nummer to og tre i henholdsvis JHF og HRØ i to kampen om at følge nummer et i ligaen til DM. Og det gælder for både drenge og piger.

- Formålet er, at flere hold har noget at spille om så lang tid som muligt. Af samme grund er den nye U15 DM-model også et forsøg på, at der er flere hold end hidtil, der spiller om et regionalt mesterskab - i stedet for at kun fire hold spiller om DM, forklarer Anders Fredsgaard.

Generation 24