Landstræner: Ekstra fokus på 05-drengene

Simon Sørensen har taget hul på arbejdet med at sammensætte det næste landshold.

Simon Sørensen har sammen med sit team taget hul på arbejdet med at sammensætte det næste U18/19-landshold hos drengene, et hold der spiller sin første slutrunde i sommeren 2022. Men helt let er det ikke.

Den helt store forhindring har været coronanedlukningen, der ud over turneringen også lukkede ned for kredsholdsarbejde og andre samlinger. Smid dertil den kendsgerning, at spillerne i årgang 05 pga. overgangen til de 'skæve årgange' har været mere usynlige end normalt Sørensen & Co.

- Det står helt klart, at vi skal samle op på 05'erne, og at vi kommer til at intensivere vores fokus på den årgang. 04'erne har allerede vi plottet ind i vores system og set til samlinger, og nogle er netop blevet udtaget til en samling, men 05'erne har generelt bevæget sig under radaren, siger Simon Sørensen, der var til stede under Elite Cuppen i Aarhus i sidste uge, men uden at blive ret meget klogere på 05'erne.

- Vi må jo konstatere, at på det niveau, der bliver spillet på under et stævne som Elite Cup, så er der ikke ret mange 05'ere i spil. Vi ved, at mange af dem er ude på efterskolerne, så vi skal have sat gang i et samarbejde med efterskolerne og klubberne for at blive klogere på denne årgang, siger han.

Simon Sørensen understreger, at der i DHF-systemet er kræfter til at have et øget fokus på 05'erne, uden at det går ud over 04'erne.

- Som sagt er 04'erne inde i systemet, hvor flere vil komme til fremover, og nu bruger vi så vinterhalvåret på at øge vores viden om 05-årgangen, siger landstræneren.

Generation 24