Lars Frederiksen cheftræner i Fredericia-oprustning

Fredericia HK vil samle en række af de bedste U17-drenge

Fredericia HK skriver følgende: 

Den tidligere ligatræner for KIF Kolding, Lars Frederiksen, skal stå i spidsen for en ambitiøs investering i Fredericia HKs kommende U17-drenge, der desuden bliver kraftigt forstærket til den kommende sæson.

- Vi er utrolig stolte over at præsentere en trænerkapacitet på internationalt niveau til vores talentprogram i FHK. Det er et scoop for klubben og projektet i sin helhed. Lars Frederiksen får Kim Næsby, vores nuværende U16-drengetræner, med i trænertemaet for de 26 talentfulde U17-drenge, udtaler bestyrelsesmedlem Thomas Larsen og fortsætter:

- Vi har i FHK igennem de seneste 12 måneder arbejdet på at styrke vores U15-U17 afdelinger på drenge- og pigesiden, så vi kan fastholde de bedste spillere, samtidig med, at vi har et af de stærkeste og mest dedikerede tilbud til de spillere, der vender retur efter at have været på idrætsefterskole.

- Med FHKs nye topfaciliteter tilbyder vi blandt andet drengene, morgentræning med fysisktræning, haltræning 3-4 gange om ugen, hvor de matches på højeste niveau på tværs af årgange, samt en individuel udviklingsplan for de næste to-tre år. Kort sagt, så vil vi ikke længere miste vores bedste spillere til andre klubber med akademier, fordi FHK har mindst ligeså meget at tilbyde.

- Ydermere kan vi tilbyde, at de unge spillere bliver modnet til seniorhåndbold, da de får mulighed for at træne med Liga-, 2.divisions og U19-holdet.

Lars Frederiksen glæder sig til at blive en del af talentprogrammet og Fredericia Håndboldklub.

- Fredericia HK har gang i et af de mest ambitiøse og spændende projekter i dansk håndbold, og det gælder hele vejen rundt. Jeg ser Fredericia, som en klub, som man for alvor skal holde øje med de kommende år. En traditionsklub med en god plan, der kommer til at sætte sig på håndboldmarkedet, også på talentsiden, siger Lars Frederiksen og fortsætter:

- Jeg glæder mig til at arbejde med de unge mennesker, og jeg ser det som min vigtigste opgave at udvikle nogle spillere til ligaholdet i den nærmeste fremtid. Af flere årsager. Der er for det første en god håndboldøkonomi i sådan et arbejde, men det gør også, at man kan tilpasse spillere til klubben.

- Derudover glæder jeg mig til at arbejde med at hente og finde spillere, som vi kan se fremtidsperspektiver i. Et arbejde, som jeg har god erfaring med.” Fredericia HK henter 10-12 af sine U16-drenge retur til FHK efter de har været på efterskole.

- Desuden får klubben tilgang af fem-seks efterskoledrenge, som kommer fra Helsingør, Aars, Ry, Aarhus, Vejle og Odense. Mange af spillere har spillet i Ligaen for deres efterskoler og syv af drengene fra Vejle Idrætsefterskole har netop været til DM i weekenden, hvor de er kommet hjem med en flot bronzemedalje.

- Med vores egne spillere og den store tilgang er målet, at vi skal være blandt de bedste hold i U17 i den kommende sæson og i U19-rækken de kommende år, lyder det. 

Samarbejde med Campus Vejle
FHK har samtidig indgået samarbejde med Campus Vejle, hvor de talenter som kommer langvejs fra, kan bo, imens de tager deres ungdomsuddannelse. Ligeledes indgår spillerne i deres sportscollege, men spiller håndbold i FHK.

- Campus Vejle har et stort sportscollege, hvor mere end 300 elever er tilknyttet fra mange sportsgrene. Det er oplagt at arbejde sammen med Campus Vejle og trække på deres erfaring og setup. Der et pt. tre drenge som skal bo på Campus Vejle, men der kommer sikkert flere de kommende år, både på drenge og pigesiden, fortæller Thomas Larsen.

Lars Frederiksen får også opgaver omkring det sportslige setup i Fredericia Håndboldklub, da han skal være med til at scoute nye spillere til FHK til ungdom og herreligaholdet.

- Det er helt naturligt at bruge Lars´ erfaring og netværk fra mange år som ligatræner i vores bestræbelser på at styrke og udbygge talentarbejdet i FHK,  slutter Thomas Larsen.

Generation 24