Leder: Husk nu at passe på jeres spillere

To kampe på samme dag i de ældste rækker virker en kende voldsomt

Af Claus Sonne, redaktør på Ubold

Selvfølgelig går man på banen i U17 og U19 divisionerne for at vinde kampe. Spørgsmålet er, om det sker på bekostning af - eller snarere risiko for - spillernes helbred.

Jeg bliver i hvert fald beskymret, når jeg kan læse om en U17-spiller, der har spillet to divisionskampe i træk, en på U17 og en på U19. Og med i træk menes helt bogstaveligt i træk, altså to kampen lige efter hinanden i samme hal. Og spillerens mål-statistik antyder, at vedkommende har spillet endog mange minutter i hver kamp.

Eller hvad med U19-spilleren, der samme dag både spiller U19 Liga og 1. division herre? Hvis den pågældende spiller kan gøre en forskel på klubbens bedste herrehold, hvorfor spiller han så ikke bare der?

Jeg mener at have lært - og ret mig endelig, hvis jeg tager fejl - at træthed øger risikoen for skader. Og to 'rigtige' kampe samme dag, inklusiv fuld opvarmning, må alt andet lige øge 'træthedsmængden'.

Og nej, jeg ved ikke, om der i ovennævnte situationer er tale om et 'one-shot' eller noget, der bruges fast. Og ja, jeg ved godt, at man til et stævne også spiller flere kampe samme dag, men kamplængden er kortere, lige som der vel typisk er mindre på spil.

Hvad siger I? Ser jeg spøgelser?

 

Generation 24