Lettet talentchef: Det ser bedre ud end frygtet

Flemming 'Tuborg' Larsen uddeler ros til masser af spillerne

I de seneste uger har DHF haft indkaldt 126 spillere i de yngste årgange i talentarbejdet, og Flemming ’Tuborg’ Larsen, talentansvarlig på pigesiden og U17-landstræner, er lettet over, hvad han har set.

- Oven på sidste sæson, der på grund af corona blev den mærkeligste i håndboldens historie, kunne man frygte for det niveau, der vil være hos spillerne. Men det ser meget bedre ud, end jeg havde frygtet, siger han og konstaterer, at der ikke kun gælder for de spillere, der har været i spil til det U17-landshold, der netop er udtaget til EM.

- Vi har afviklet to sommerlejre og to medielejre uden at se alvorlige skader. Det tolker jeg som at pigerne er mødt frem i rigtig god form, fordi de har dyrket deres basistræning. Det har selvfølgelig også en betydning, at pigerne ikke har skullet spille kampe og kæmpe om DM-titler. Det skal også med, at en del af spillerne er i rigtig gode miljøer, hvor de har kunnet træne godt, lyder det.

En ting er imidlertid at styrketræne, noget andet er spillet med bolden. Men ud fra det, Flemming ’Tuborg’ Larsen har set ved diverse samlinger, er han positiv.

- Jeg forventer, at vi kan spille på et højt niveau til EM, siger han.

Fokus på 05'erne

En af de årgange, der er inde i DHF’s talentarbejde, er 05’erne, der har haft et specielt håndboldliv.

- 05’erne var 1. års i to sæsoner og fik på grund af coronaen ikke spillet ret meget i sidste sæson, da de var ældst i årgangen. Nu skal de så være 1. års igen. Vi er i DHF opmærksom på udfordringen i dette, og derfor vil der blive lavet samlinger kun for årgang 05, fortæller Flemming ’Tuborg’ Larsen.

Det U17-landshold, Flemming ’Tuborg’ Larsen tager med til EM, kan opleves lørdag 10. juli i Bellahøjhallen, hvor der lukkes 500 tilskuere (med coronapas) ind.

Generation 24