Løgstør skriver DM-historie

Løgstørs U14-piger er klubbens første DM-deltager

Når der i den kommende weekend spilles DM for U14-piger, er det for første gang med Løgstør HK som en af deltagerne. De gulblusede kvalificerede sig via en andenplads ved JM.

Træner for Løgstør-pigerne er Nick Lebron Persen, der overtog holdet op til denne sæson, og han erkender blankt, at sæsonmålet har været DM.

- DM er der, hvor det er sjovest at være. Men jeg tilstår gerne, at jeg er overrasket over, at vi rent faktisk kom til DM. Vi var seedet 9 i JHF inden sæsonstart, så det var ikke planen, at vi skulle høre til det fine selskab, men pigerne har flyttet sig meget - og vi fortjener at være med til DM, siger han.

Nick Lebron Persen fortæller om et hold piger, der træner meget.

- Vi træner nok mere end de fleste. Vi er i hallen 3-4 gange om ugen og har desuden tre styrkepas. Og så spinner vi i stedet for at løbe, fortæller Persen og tilføjer:

- Jeg står med en grundstamme af spillere, der er i meget god form og reelt kan spille fuld tid. Den stamme trækker læsset i kampene, og det kan godt være, at dem på bænken ikke udvikler sig så meget som dem på banen, men sådan er vilkårerne.

Nick Lebron Persen kalder sit hold taktisk klogt.

- Vi lærer rigtig meget af de kampe, vi spiller, og det er meget sjældent, at vi taber til det samme hold to gang i træk. Vi kan mange ting, fastslår Løgstør-træneren.

Hvordan ser du DM?

- Som meget åbent. Jeg mener, at alle fire hold kan ende med at stå som vinder. Et af vores våben er et meget offensivt forsvar, og jeg tror på, at det kan gøre ondt på de andre hold, siger han

DM-stævnet er uden diskussion den øverste hylde, Løgstør-pigerne har været på, men Nick Lebron Persen tror på sine spillere.

- Vores deltagelse i Norden Cup mellem jul og nytår gav virkelige pigerne hår på brystet. Ved DM havde vi udelukkende fokus på at komme til DM, og pigerne viste stort fokus i de to første kampe, som vi vandt, og dermed var til DM før den sidste kamp. Og generelt har pigerne rykket sig helt vildt i løbet af sæsonen.

Løgstør spiller sin første kamp ved DM i Gudme lørdag kl. 10.45 mod Skanderborg.

Ubold er til stede ved DM.

Generation 24