Målrettet målmandsprogram har givet pote

Drengemålmændene tilknyttet talenttræningen har stor gavn af DHF-øvelsesbank

- Vi oplevede ganske enkelt, at vi måtte sende procentvis flere målmænd hjem fra vores talenttræninger, fordi de ikke kunne holde til at træne i de planlagte mængder.

Sådan lyder det fra Michael Bruun, tidligere landsholdskeeper og i dag målvogtertræner på A-landsholdene, træner for udvalgte herretalenter og mentor for målvogtertalenter på damesiden, om baggrunden for, at DHF på drengesiden valgte at sætte ind med en særlig indsats over for ”banens vigtigste spiller”. En indsats, der har givet pote.

- Vi har kunnet konstatere en markant fremgang, efter at vi lavede en øvelsesbank, som de målmænd, der er inden omkring talentsystemet, har kunnet trække på hjemme i klubberne. Effekten har nærmest været helt vanvittig, og målmændene er nu på niveau med markspillerne, når det handler om træningsevne, lyder det fra Michael Bruun, der både roser målmændene og deres klubber for at have grebet depechen.

- Alt tyder på, at klubberne også har taget øvelserne til sig. Det er rigtig godt, siger han.

Michael Bruun understreger, at det vigtigste for en keeper er, at han eller hun kan ”redde nogle bolde”.

- Problemet for os i talentsystemet er, at når vi snakker slutrunder, så skal man kunne spille op til 9-10 kampe på 12-14 dage. Og så nytter det altså ikke, at man grundet sin fysiske form kun kan være oppe i gear i de første kampe. Vi har brug for keepere, der også er stærkt kørende i de sidste dage af en slutrunde, forklarer Michael Bruun.

Hvordan synes du, at vi rent talentmæssigt er kørende på keeperfronten?

- Det ser fornuftigt ud, synes jeg. På dameseniorsiden har vi eksempelvis Althea Reinhardt, Amalie Milling og Anna Kristensen inde omkring A-landsholdet i en ung alder. På herresiden har vi Emil Nielsen fra årgang 97 med helt fremme, og vi har en flok endnu yngre keepere, der kan gå hen og blive rigtig gode, lyder vurderingen fra Michael Bruun.

Generation 24