Målvogter på BGI akademiet: Fedt med fokus på mig som målvogter

Kasper Schnoor Markussen fortæller om livet på håndboldlinjen på Efterskolen BGI akademiet

Følgende artikel er skrevet af BGI Akademiet.

Kasper Schnoor Markussen går på håndboldlinjen på Efterskolen BGI akademiet. Flere gange om ugen snører han sine håndboldsko, graver fingrene ned i harpiksbøtten og gør klar til en håndboldtræning.

Hver tirsdag er træningen dog noget anderledes for ham. Kasper er målvogter, og lige præcis målvogterne er i fokus tirsdag morgen. Fokusset i dag er på reaktionsøvelser, men det kunne også lige så godt have været hurtighed, smidighed eller taktisk træning. Fællesnævnerne er, at alt sammen er med udgangspunkt i at være målvogter.

- Det er fedt, at der er fokus på mig som målvogter, for man er jo meget alene inde i målet ellers. Man har jo en markant anderledes rolle, når man er målvogter, fortæller Kasper.

Et målvogterfællesskab

Kasper er ikke alene, når han kaster sig ud i reaktionsøvelser. Foruden træneren har han de andre målvogtere på håndboldlinjen at være sammen med. Det er med til at styrke deres fællesskab, at de har en dag om ugen til at spare med hinanden, mens de selv er i centrum.

- Det er virkelig rart at have god tid til at snakke med de andre målvogtere. Vi har jo en hel anden forståelse for hinanden, og hvordan vi gør til kamp og til træning i håndboldhallen, siger Kasper.

Målvogtertræningen er ganske frivilligt for målvogterne på håndboldlinjen på Efterskolen BGI akademiet, men det er et træningspas, som målvogterne prioriterer.

- Du udvikler dig virkelig meget ved at have så intensiv fokus på din position. Det har jeg aldrig oplevet førhen, da jeg spillede på mit håndboldhold derhjemme, fortæller Kasper og vender tilbage i målet klar til flere reaktionsøvelser.

Vil du høre mere om håndboldlinjen på BGI Akademiet? Så læs mere lige her.

https://bgiakademiet.dk/idraetslinjer/haandbold/

 

Generation 24