Mange spillere inde i en positiv udvikling

I påskedagene spillede drengenes U19-landshold to kampe mod Holland, og fra 2.-4. maj samler landstræner Claus Hansen og assistent Stefan Madsen 30 spillere i Vrå. Begge arrangementer rækker frem mod sommerens U19 VM.

- Vi havde nogle gode dage i Skærbæk i forbindelse med de to kampe mod Holland. Vi mødte hollænderne sidste år, hvor vi havde en del nye spillere med, så vi vidste godt, at det ikke var en modstander fra øverste hylde. Og trods to store sejre lærte vi meget af de to kampe, siger Claus Hansen og sætter flere ord på.

- Rent angrebsmæssigt kan vi se, at mange af de spillere, vi gerne vil bruge som playmakere, typisk spiller venstre back hjemme i deres klub. Men i arbejdet med at dyrke to-vejsspillere er det vigtigt for os, at vi har playmakere, der har våben, som modstanderne skal forholde sig til, ellers bliver samspillet med stregspillerne vanskeliggjort. Denne omskoling kommer til at tage noget tid, men tid er der heldigvis masser af, når man kun er 17-19 år gammel, det er jo ingen alder i herrehåndbold. Rent defensivt lukkede vi for mange mål ind, selvom vi i lederteamet føler, vi har rigtig mange dygtige forsvarsspillere. Vi er her udfordret af, at mange af vores spillere dækker 3'er i deres klub, mens de hos os skal dække back og det er altså en helt anden opgave med flere dueller på et større areal, uanset hvilken formation vi vælger. Men det er sundt for spillerne at blive udfordret, det lærer de uden tvivl meget af.

Claus Hansen kalder det spændende at se, hvordan spillerne i de to landskampe løftede opgaven.

Ved at samle 30 spillere i Vrå "åbnes posen" endnu en gang for U19-drengene. Og det er der en mening med.

- U19 VM er kun et delmål i en lang proces. Derfor vil vi gerne holde mange spillere varme, siger Claus Hansen og kaster en gulerod af de større ud til de spillere fra Aalborg Håndbold, HF Mors, GOG og HØJ, der skal spille U18 DM.

- Vi udtager tre spillere fra DM-holdene til samlingen i Vrå i forbindelse med stævnet i Gudme. Og der kan meget vel blive tale om spillere, der ikke har været udtaget før - eller som ikke har været udtaget længe. Vi oplever bredden i årgangen bliver større og større, hvilket er helt fantastisk, ikke kun for spillerne selv, men også for dansk håndbold. Blandt de spillere, der er med ved DM, er der vel 10-15 spillere, der er noteret for landskampe, men som ikke er med blandt de 27 spillere, vi har indkaldt i første omgang, siger Claus Hansen.