Martin Lellek ny assistent- og U19-træner i Skive fH

Skive FH slår to fluer med et smæk

Skive FH fortæller følgende:

Det er med stor glæde Skive fH har fået styr på assistenttrænertjansen hos 1. division herrer for minimum de kommende to sæsoner. Udover at skulle have med førsteholdstruppen at gøre, skal den tiltrædende Martin Lellek også have det fulde ansvar for U19-herreårgangen, hvilket skal være med til at styrke den blå tråd i overgangen til seniorlivet.

Martin har en spillertilgang til håndboldverdenen via en aktiv karriere i Fredericia HK, kun afbrudt af en enkelt sæson som 1. divisionsspiller i GV Ejby. Med en hjertefejl måtte Martin desværre indstille håndboldkarrieren i en alder af bare 23 år, da han fik indopereret en pacemaker, og herefter var der ikke tvivl om at han ville gå trænervejen.

- Skive fH er for mig en stor klub i dansk håndbold, så da muligheden bød sig for, at jeg kunne blive en del af deres set-up, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at det var det rigtige for mig. Det er et skridt i den rigtige retning, og en udfordring jeg ser utrolig meget frem til, at tage hul på, fortæller den 29-årige østjyde.

Også omkring det kommende makkerpar på bænken trives forventningen.

- Personligt ser jeg utrolig meget frem til at skulle arbejde sammen med Arne Damgaard, som har rigtig meget erfaring at dele ud af, og som jeg glæder mig til at tage ved lære af. Jeg ser frem til at få et indblik i hans måde at træne og drive et hold på, og at få et spændende samarbejde op at stå med ham. Jeg er sikker på, at jeg både kan lære af hans mange års erfaringer, og samtidig kan få muligheden for udfordre ham på nogle af de områder, jeg specielt synes jeg er skarp på.

- Jeg er overbevist om, at vi kan supplere hinanden godt, så vi får det optimale ud af hinandens kompetencer, og ikke mindst spillertruppens muligheder. Truppen og setuppet omkring holdet ser jeg utrolig meget frem til at arbejde med, da det er en trup og en klub med et utrolig højt niveau, kommer det fra Lellek. '

Med det tidlige karrierestop har Martin i en ung alder et allerede flot træner-CV. I denne sæson har han stået i spidsen for den færøske traditionsklub Kyndil, hvor han har ført herreholdet i pokalfinale - samt i tre højintense semifinaleopgør om det nationale mesterskab - imens han som assistenttræner for dameholdet har vundet pokalturneringen, og i aften spiller slutspil om det nationale mesterskab.

Tidligere har Martin været assistent for Odder Håndbolds 2. Division damer, cheftræner hos Kolding IF, og assistenttræner for Horsens HK’s nu nyoprykkede ligadamer. Før det, var han træner i Fredericia HK's store ungdomsafdeling.

Af egne fokusområde nævner Martin mandskabspleje, og derudover ser den unge træner frem til at stifte bekendtskaber med alle omkring Skive fH.

- Jeg glæder mig meget til at møde klubben, supportere, trænere, alle de mange frivillige, og alt hvad der ellers hører til i en velfungerende klub som Skive fH. Jeg ser frem til at knytte nye bekendtskaber, opleve nye måder at gøre tingene på, og forhåbentlig også at kunne videregive nogle af de ting jeg står for som menneske og ikke mindst håndboldtræner, beretter han således.

Generation 24